Projekt Zaželi

zazeli logo

Projekt Zaželi

Europski socijalni fond
Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
Zaželi – Program zapošljavanja žena 
UP.02.1.1.05.0169


Opis projekta

Općina Cestica započela je s provedbom projekta „Zaželi“ – Program zapošljavanja žena u Općini Cestica koji je u skladu s europskom i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica Europske unije s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva. Na ovaj način će se uključiti žene koje su u nepovoljnijem položaju na tržištu rada a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Zainteresiranim osobama s područja općine Cestica koje ispunjavaju uvjete omogućiti će se besplatno organizirano pohađanje obrazovnog programa čiji su troškovi u cijelosti podmireni sredstvima alociranim za obrazovanje u sklopu projekta. 

Partneri projekta  su Hrvatski zavod za zapošljavanje Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin. Uloga partnera jest pomoć pri identifikaciji nezaposlenih žena iz ciljane skupine (HZZ) te identifikaciji krajnjih korisnika (CZSS).         

Ukupna vrijednost projekta je 1.465.597,88 kuna, koji je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Planirano trajanje projekta je 30 mjeseci, ( prosinac 2018. – lipanj 2021.) od dana sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva unutar kojih je planirano da će žene iz ciljane skupine biti zaposlene na određeno vrijeme od 24 mjeseca, dok je preostalo vrijeme predviđeno za obavljanje administrativnih i tehničkih aktivnosti neophodnih za uspješno provođenje projekta. 

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina te osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. 

Kontakt: 

Voditelj projekta: Marina Dukarić, tel.042/724-824, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Više o EU fondovima možete saznati na: www.strukturnifondovi.hr 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.