zazeli logo

Za pomoć starijim i nemoćnim osobama u općini Cestica zaposleno 6 žena

OBJAVLJENO 11.7.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Za realizaciju projekta Europska unija osigurala 1,466 milijuna kuna 

Povodom početka realizacije projekta „Zaželi“ – program zapošljavanja žena u općini Cestica održana je, u srijedu, 10. srpnja 2019. godine, početna konferencija na kojoj su uz nositelje projekta sudjelovali i partneri, a ista je s početkom u 18 sati realizirana u dvorani DVD-a Križovljan Cestica. 

U uvodnom dijelu sudionike je pozdravio načelnik Mirko Korotaj koji je istaknuo da se u realizaciji projekta s područja općine Cestica zaposlilo šest žena koje će kroz dvije godine biti potpora i podrška minimalno za 24 osobe starije i nemoćne osobe s područja općine Cestica. U cilju uspješne realizaciji projekta kroz 30 mjeseci voditeljica će obavljati administrativne i tehničke aktivnosti, a kompletan projekt u vrijednosti od 1.465.597,88 kuna financira se sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Cestica, a partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Varaždin.   

Sam projekt i plan njegove realizacije obrazložila je voditeljica projekta Marina Dukarić, a nazočnima se u ime partnera u projektu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Varaždin, obratila Branka Šaško. U završnom dijelu predstavljanja uručena su uvjerenja o završenom obrazovanju ženama koje će voditi brigu o starijim i nemoćnim osobama s područja općine Cestica, a iste je polaznicama uručio Mario Zamuda, predstavnik Pučkog otvorenog učilišta Čakovec koje je i osposobljavanje realiziralo.

Za samu realizaciju projekta koji pokriva cijelo područje općine Cestica ženama koje će voditi brigu o starijim i nemoćnim osobama nabavljena je radna odjeća i obuća i potrebna sanitarna i tehnička sredstva, a za lakši odlazak do osoba u potrebama nabavljeni su i bicikli.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.