Božić 2020. godine proslavljen je u skladu s epidemiološkim mjerama

OBJAVLJENO 29.12.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Zbog pandemije korona virusa i epidemioloških mjera koje su na snazi, ove godine mise polnoćke na Badnjak, u četvrtak, 24. prosinca 2020. godine, diljem Svijeta bile su služene ranije pa tako i u župi Uzvišenja sv. Križa Križovljan.

S početkom u 20 sati misu je u kapeli sv. Lovre u Velikom Lovrečanu, predvodio križovljanski župnik vlč. Zorislav Šafran, a sat kasnije bile su mise u kapeli blaženog Alojzija Stepinca u Otok Virju, koju je predvodio vlč. Ivan Košić, te u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu. Zbog propisanih epidemioloških mjera misnim slavljima pribivao je manji broj vjernika, a ove godine u župnoj crkvi u Radovcu nije održan ni tradicionalni Božićni koncert.

Kako bi što veći broj ljudi mogao pribivati misnim slavljima, iznad ulaza u župnu crkvu u Radovcu i kapelu sv. Lovre postavljeni su zvučnici, a kiša koja je nemilice padala cijelo popodne i noć, s četvrtka na petak, mnoge je vjernike ponukala da mise ponoćke prate preko malih ekrana u svojim domovima, kao i na „Štefanje“ i u nedjelju.

Misna slavlja na sam Božić bila su u župnoj crkvi u 8 i 11 sati, a u kapeli sv. Lovre misa je bila u 9,30 sati. U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama proslavljen je i blagdan sv. Stjepana, a tradicionalni blagoslov vina, na blagdan sv. Ivana Krstitelja, 27. prosinca protekao je u sličnim okolnostima, pod maskama.

Lijepo okićene crkve i kapele, s obzirom na propisane epidemiološke mjere, kao i Božićne jaslice mogu se pogledati i prije i poslije misnih slavlja, a iste se mogu vidjeti i na fotografijama u nastavku (snimljene na Badnjak, 24. prosinca 2020. godine).

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.