Nova prilika: Do 31. prosinca otvoren Poziv za kupovinu stanova u Cestici

OBJAVLJENO 23.12.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Unatoč pandemiji, radovi na izgradnji stambene zgrade iz Programa poticajne stanogradnje u Cestici, odvijaju se prema predviđenom planu.

U Cestici se gradi stambena zgrada sa stanovima veličine 60 do 90 kvadrata i s uređenim parkingom, a objavljen je i Javni poziv radi utvrđivanja rezervne liste prvenstva.

Stanove vrijedne 4,4 milijuna kuna, čije troškove izgradnje zajedno financiraju Općina Cestica i Republika Hrvatska, gradi zajednica ponuditelja, tvrtka Core upravljanje i Energo-S iz Varaždina.

Kamen temeljac postavljen je u lipnju, kad je i najavljen završetak izgradnje za 300 dana pa se useljenje očekuje u proljeće 2021. godine.

Poticajna se stanogradnja smatra jednom od demografskim mjera s konkretnim rezultatima.

Na ovaj je način tijekom tri i pol godine, od početka programa 2017. godine do danas, zbrinuto više od 21.000 obitelji, u kojima je do lipnja bilo rođeno 1500 mališana.

Ova će godina završiti s 3000 novoizgrađenih stanova.

Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, od početka svojih mandata prije dvadesetak godina, ističe djecu i mlade kao prioritet općine. Prema njihovim se potrebama, govori načelnik, izabiru prioritetni projekti.

Paralelno se vodi briga i o starijim sumještanima, kojima na općinskom području Cestice ne nedostaje ništa od potreba za dostojanstvenu starost.

Međutim, treba pronaći način kako zadržati mlade u općini, ali i navesti mlade obitelji iz drugih krajeva Hrvatske, na preseljenje u Cesticu.

Načelnik Korotaj vjeruje da Općina ide u dobrom pravcu.
- Dogradili smo vrtić i školu, školsku dvoranu, a sad se grade i stanovi za mlade obitelji. Namjera je olakšati život mladim roditeljima tako da ovdje imaju stan i posao i ne gube dragocjeno vrijeme na putovanje do posla i natrag. Također, ovdje na jednom mjestu imaju ambulantu, apoteku, dječji vrtić i školu. Cestica se polako stvara kao značajno središte, a vjerujem jednoga dana i kao grad – ističe načelnik.

Načelnik Korotaj je još u proljeće najavio izgradnju dodatnih 12 stanova kojima će, uvjeren je, u Cesticu privući i mlade obitelji iz drugih sredina.

Na Javni poziv radi utvrđivanja rezervne liste reda prvenstva, mogu se javiti svi državljani Republike Hrvatske, koji u svom vlasništvu nemaju adekvatni stambeni prostor. Ili uopće nemaju stan ni kuću, ili nemaju njihovim potrebama adekvatnu nekretninu.

Poziv vrijedi do 31. prosinca ove godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.