Novčani darovi za novorođenu djecu

OBJAVLJENO 21.11.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica
https://www.freepik.com/premium-photo/cute-baby-playing-with-gift-boxes_9643205.htm

https://www.freepik.com/premium-photo/cute-baby-playing-with-gift-boxes_9643205.htm |

Roditelji novorođene djece iz Općine Cestica, primili su od Općine novčani dar u iznosu od po 2000 kuna. 

Umjesto svečanog prijema, uobičajenog povodom ove prigode, novac je zbog pandemije, roditeljima uplaćen na tekući račun. 

Za 21 je novorođenu bebu u godinu na izmaku, iz općinskog proračuna isplaćeno 42.000 kuna. 

Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj uputio je čestitku roditeljima i poručio im da i dalje mogu računati na pomoć Općine u troškovima za djetetova odrastanja. 

- Ovo je prva od niza potpora s kojima pratimo skrb i školovanje djece u općini Cestica. Slijedi sufinanciranje troškova boravka u jaslicama i dječjem vrtiću, potom i dnevnog boravka u školi. U osnovnoj školi opskrbljivati ćemo ih zemljopisnim atlasima, radnim bilježnicama i mapama za likovni. Studenti druge i viših godina studija dobivaju općinsku stipendiju, a Općina stipendira i brucoše iz obitelji slabijeg socijalnog statusa – rekao je načelnik Korotaj. 

Općina Cestica čini sve kako bi se po završetku školovanja i studija, mladi vratili u općinu, tu zasnovali obitelj i ostali živjeti na području Općine Cestica.  Kako bi im osigurala za to i adekvatne životne uvjete, Općina je ušla u izgradnju stanova po modelu poticajne stanogradnje, a dodjeljuje i bespovratne potpore poduzetnicima na svom području, a koji potom imaju bolje uvjete za otvaranje novih radnih mjesta. 

- Sve je to jedan krug, u kojemu profitiraju svi sudionici zajedno s općinom. Mlade obitelji, uz stan, posao i pristojan standard, imaju dobar start u život, a za Općinu nema većeg profita od zajamčene budućnosti našeg kraja – zaključio je načelnik Mirko Korotaj. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.