Studiranje uz općinsku stipendiju i u akademskoj godini 2020./2021.

OBJAVLJENO 6.11.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica
Studiranje uz općinsku stipendiju i u akademskoj godini 2020./2021.

Svi studenti Općine Cestica druge i viših godina studija, njih 63-oje, i ove će godine studirati uz općinsku stipendiju.

Stipendije će dobiti i četvero brucoša, a prema kriteriju socijalnog statusa.

Studenti na studiju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji mjesečno će od Općine na račun primati 400 kuna, dok će oni u udaljenijim mjestima studiranja dobivati 200 kuna više, 600 kuna.

Umjesto tradicionalno zajedničkog potpisivanja ugovora na prigodnoj svečanosti u prostorijama Općine Cestica, zbog pandemije su ugovori studentima na potpis poslani poštom.

- Posebno mi je žao što se nećemo vidjeti svi zajedno na jednom mjestu, jer je to uvijek bila prilika da razmijenimo mišljenja, čujemo iskustva i prenesemo neke nove ideje. Međutim, moramo biti odgovorni te svojim primjerom pokazati da brinemo kako o svojem zdravlju, tako i o zdravlju svih naših sumještana. Isto tako želim da budete odgovorni i prema svojem obrazovanju, posebno u ovim teškim vremenima te sam siguran da će vam ova skromna pomoć biti dodatni poticaj u vašem učenju i radu – napisao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj budućim stipendistima. Pritom im je ponudio i svu pomoć koju im općina može pružiti u nekom trenutku.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.