U tijeku je izgradnja kanalizacije na području općine Cestica 

OBJAVLJENO 21.4.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj: Vrijednost investicije iznosi 100 milijuna kuna, od kojih je općina Cestica osigurala 4,5 milijuna kuna 

Radovi na izgradnji kanalizacije u općini Cestica odvijaju se od mjeseca listopada 2019., a izvodi ih Cestno podjetje Ptuj sa svojim kooperantima. 

Prema riječima načelnika Mirka Korotaj, projekt Aglomeracija Varaždin na području nizinskog dijela općine Cestica obuhvaća naselja: Gornje Vratno, Radovec, Radovec Polje, Virje Križovljansko, Križovljan Radovečki, Cestica, Babinec, Kolarovec. Brezje Dravsko, Mali i Veliki Lovrečan, a kanalizacija na području Dubrave Križovljanske, Otok Virja i Vratno Otoka financirat će se iz drugih izvora.

Vrijednost investicije, tj. izgradnje kanalizacije u spomenutim naseljima, iznosi 100 milijuna kuna, od kojih je općina Cestica osigurala 4,5 milijuna kuna, a ostala sredstva osigurale su Hrvatske vode iz Kohezijskog fonda Europske unije, rekao je načelnik Mirko Korotaj. Nositelj investicije je Varkom Varaždin. 

Rok završetka radova nizinskog dijela kanalizacije je mjesec prosinac 2021. godine, a spomenutim projektom biti će realizirani i priključci prema svakom dvorištu. Priključak na kanalizacijsku mrežu je besplatan, a jedini troškovi domaćinstva biti će financiranje spojnog dijela od kuće do šahta. 

Unatoč smanjene mogućnosti kretanja zbog mjera zaštite zdravlja stanovništva od koronavirusa „COVID-19“, koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, radovi se sa nešto smanjenim intenzitetom i dalje odvijaju, a zbog spomenutih mjera zaštite nešto kasni asfaltiranja ulica u kojima su završeni radovi na postavljanju kanalizacijskih cijevi pa molim mještane za  strpljenje  - rekao je načelnik Mirko Korotaj. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.