Vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko održali sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 3.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Čestitku na uspješnom radu vatrogascima uputio je Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije, predsjednik Vijeća Darko Majhen i načelnik Mirko Korotaj

Od šest vatrogasnih društava koja djeluju na području Vatrogasne zajednice općine Cestica, prvu izvještajnu sjednicu za 2019. godinu održali su, u subotu, 1. veljače 2020. godine s početkom u 18 sati, vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko. Od četrdeset članova s pravom glasa istoj su bila prisutna 34 člana saopćio je u ime verifikacionog povjerenstva Siniša Horvat.

Sama sjednica započela je intoniranju državne i vatrogasne himne, a potom je minutom šutnje odana počasti preminulim članovima vatrogasnog društva. Dobrodošlicu gostima i uzvanicima poželio je predsjednik Marijan Horvatić, koji je potom, kao predsjednik radnog predsjedništva, nastavio dalje voditi sjednicu, a nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda za vođenje zapisnika izabran je zapovjednik Stjepan Talan. Izvješće o radu podnio je tajnik Valentino Vočanec, a o financijskom poslovanju blagajnik Denis Pavlović. Izvješće nadzornog odbora podnio je Luka Prepelić, a po podnijetim izvješćima ista su i jednoglasno prihvaćena, kao i plan rada za ovu godinu.

Uslijedila je podjela priznanja, a koja su za deset godina u radu DVD-u Virje Križovljansko dobili: Filip Dregarić i Teodor Vočanec. Priznanja za dvadeset godine u društvu dobili su: Dalibor i Nenad Golubić, Josip Knezoci, Dražen Lukaček, Marko Majhen, Danijel Sambolec i Roman Ščuric, a za tri desetljeća priznanje je u ime sina Dušana Martan, preuzeo otac Stanko. Brončane vatrogasne plamenice uručio je zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup, a dobili su ih Luka Furjan i Tomislav Martan. Temeljem odluke Upravnog odbora DVD-a petorici najaktivnijih članova 2019. godine uručene su statue „Naj vatrogasac“, a primili su ih Denis Pavlović, Mario Rodeš, Stjepan Talan, i Antonio i Valentino Vočanec. Potpisom pristupnica u red Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virje Križovljansko primljeni su Fabijan Seketin, Lucija Sambolec i Ana Žunec. 

Čestitke na uspješnom radu vatrogascima DVD-a Virje Križovljansko prvi je uputio Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica i predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica, a čestitke vatrogascima na uređenju doma, nabavci vatrogasne opreme kao i na rezultatima postignutim na natjecanjima uputio je i Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Zadovoljstvo vrijednim radom članova DVD-a Virje Križovljansko izrazio jer i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, a u svom obraćanju naglasio je da sva vatrogasna društva na području općine Cestica dobro i vrijedno rade i obećao daljnju pomoć Općine u realizaciji zacrtanih programa.

Osim prethodno navedenih sjednici skupštine DVD-a Virje Križovljansko bio je prisutan i zamjenik načelnika Žarko Rodeš, vijećnik Darijan Vinter, a sjednici su se odazvali i predstavnici slovenskih vatrogasnih društava, PGD Ormož, Sobetinci i Velika Nedjelja. Od cestičkih vatrogasnih društava tu su bili i članovi DVD-a Babinec, Gornje Vratno, Gradišće, Križovljan-Cestice i Lovrečan- Dubrave, a i prijateljskih društava: DVD Družbinec, Nova Ves i Strmec Podravski. Podršku vatrogascima dolaskom dao je i Smiljan Vinter predsjednik Mjesnog odbora, te predstavnici cestičkih udruga, „Hiperaktivni – Cestica“, KUD općine Cestica, umirovljenici, NK Bratstvo Otok Virje i članovi Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.