Cestica podijelila bespovratne potpore poduzetnicima u turizmu

OBJAVLJENO 31.1.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nakon što je u 2018. godini Općina Cestica poduzetnicima s općinskog područja bespovratno podijelila 420.000 kuna, danas su, 31.siječnja, potpisani ugovori za dvije mjere iz sektora turizma, vrijedni 250.000 kuna, a ukupna financijska omotnica za razvoj poduzetništva u 2019. godini vrijedna je 630.000 kuna.

Potpore se dodjeljuju za tri područja - poljoprivredni sektor (200.000 kuna), turizam (130.000) i malo poduzetništvo (300.000), a u ovom je paketu potpisano 11 ugovora u sektoru turizma.

Budući da je na natječaj stiglo više valjanih prijava no što je predviđeno sredstava, iz Cestice najavljuju rebalans proračuna kojime će osigurati dodatni novac za potpore poduzetništvu. Ukupno 110 poduzetnika potražuje 980.000 kuna.

- Cestica ima 200-tinjak obrtnika i 100-tinjak OPG -ova, a sve su to poduzetnici na koje ozbiljno računam. Namjera nam je omogućiti im daljnji razvoj kako bi se konkurentno i ravnopravno mogli javljati za dodjelu europskih sredstava - istaknuo je načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj.

U ovom paketu dodijeljenih potpora, za razvoj turizma, namjera je proširiti eno gastronomsku ponudu, otvaranje novih turističkih subjekata, otvaranje adrenalinskog parka, turistička promocija općine te valorizacija kulturne i povijesne baštine.

Općina Cestica ozbiljno je krenula u razvoj turističke ponude na općinskom području. To je, kaže načelnik, gospodarska grana u kojoj Cestica ostvaruje sve uvjete za potrebe modernog turista, koje se baziraju na kombinaciji autohtonog smještaja, domaće gastronomije i zdravog odmora.

- S pametnim ćemo mjerama i uz potpore lokalnim OPG-ovima i poduzetnicima u turizmu, dostignuti potrebnu razinu kvalitete. Zdravi odmor na selu sve je konkurentnija turistička grana i u Cestici vjerujemo da smo spremni ponuditi prestižnu turističku destinaciju. Ništa što ima dugoročnu vrijednost ne stvara se preko noći, pa nećemo žuriti. Zadovoljni smo tempom razvoja turizma, a što pokazuje i sve veći broj turističkih noćenja na području Općine Cestica. Cilj nam je da gosti Cesticu umjesto kao tranzitnu prepoznaju kao kvalitetnu destinaciju za višednevni odmor - zaključio je načelnik Općine koja svojim poduzetnicima pomaže ostvariti zavidnu konkurentnost.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.