Četiri odgojiteljice Dječjeg vrtića "Zeko" na Cipru

OBJAVLJENO 22.11.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U organizaciji dječjeg vrtića Zeko nastavljaju se aktivnosti Erasmus+ projekta pod zvučnim akronimom "KOKOOS -Kompetentni odgojitelji za kvalitetni odgojno-obrazovni sustav". Proteklog tjedna od 11. - 15.11.2019. četiri odgojiteljice sudjelovale su na dva Erasmus+ KA1 strukturirana tečaja u Nikoziji na otoku Cipru.

Odgojiteljice Jagoda Barbir i Jasminka Mumlek sudjelovale su na tečaju "Environmental Education and outdoor education in non-formal settings”. One su u prirodnom okruženju učile o temeljima odgoja i obrazovanja za očuvanje okoliša, kroz interaktivno učenje koje potiče maštu i kreativnost.

Na strukturiranom tečaju "Art and environment: Children’s artistic expressions through the use of the natural, social, cultural environment" sudjelovale su odgojiteljice Anja Poljan i Željka Medenjak.

Ovaj tečaj obuhvatio je teme o važnosti umjetnosti u dječjem razvoju, odnosu umjetnosti i okruženja, vježbe za razvoj umjetničkih vještina, te učenje vuzualizacijom kroz aspekte kulturne i ekološke osviještenosti.

Obje edukacije su se odvijale tokom 5 dana na otvorenom, na prekrasnoj plaži Ayia Napa, na eko farmi Riverland nedaleko Nikozije i u planinama Troodos na 1100m.n.v.

Okružene predivnom prirodom, odgojiteljice su naučile kreativno razmišljati, osvijestile važnost poštivanja okoliša, usavršile svoje vještine komuniciranja na engleskom jeziku i sklopile nova europska poznanstva, što će osigurati europsku budućnost i obogatiti vrtićki kurikulum.

Ovoj uspješnoj ustanovi u okviru projekta predstoji još šest južnoeuropskih mobilnosti učenja o komunikaciji, kreativnim igrama i mindfulness metodama u obrazovanju.

Mobilnosti iz programa Erasmus+ u potpunosti su financirane sredstvima EK.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.