Zbor Stellarium koncertom proslavio treći rođendan

OBJAVLJENO 11.11.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U prepunoj dvorani DVD-a Lovrečan Dubrava, u Velikom Lovrečanu, održan je u subotu, 9. studenoga 2019. godine s početkom u 18 sati, koncert pod nazivom Treća večer vokalnih sastava i zborova, a isti su povodom proslave djelovanja zbora organizirale članice zbora Stellarium koji je u sastavu KUD-a općine Cestica.

Na početku su se pjesmama, uz pratnju na klavijaturama prof. Lucije Kolar, Vužgi jednu luč, Moj lipi anđele i Di je, ni je, predstavile članice zbora Stellarium, a potom je pod vodstvom Marijane Gašparić nastupila Ženska vokalna skupina župe sv. Jurja Maruševec. Uslijedio je, pod vodstvom mag. Olivera Bučko, nastup muškog zbora Zlatoličje iz Slovenije, a nakon toga publici su se predstavile članice cestičke Ženske klape Angeluš. Klapa djeluje pod vodstvom Irene Jamnik, a djevojke su za subotnju večer pripremile pjesme Molitva za tebe, Osloni se na mene i Mramor, kamen i željezo.

U drugom dijelu koncerta prvo su se publici predstavili gosti iz KUD-a Zavičaj iz Sračinca, a potom i Ljudski pevci Trta, KUD-a Maks Furjan Zavrč, iz susjedne slovenske općine, te na samom kraju i članice Ženskog vokalnog sastava Leluje iz Vinice.

Koncertu i proslavi trećeg rođendana zbora Stellarium nazočili su i mnogobrojni mještani i čelnici općine Cestica, predsjednik Vijeća Darko Majhen, zamjenik načelnika Žarko Rodeš i načelnik Mirko Korotaj koji je rukovodstvu zbora uputio čestitku na dobroj organizaciji, zahvalio na trudu koji ulažu u rad s mladima, uputio i čestitku za treći rođendan, obećao daljnju pomoć Općine u njihovom djelovanju i zahvalio svim sudionicima koncerta.

U ime zbora Stellarium zahvalnice za sudjelovanje gostujućim zborovima uručile su; Nikolina Siročić, koja je besprijekorno vodila cjelovečernji program, i Nika Hrnčić, a zahvalnice su primili i mnogobrojni podupiratelji održavanja koncerta i rada zbora Stellarium.

Na kraju devedesetominutnog glazbenog dijela programa svi zborovi i pjevači, pod dirigentskom palicom prof Gordane Kos Kolar, uz pratnju na glasoviru prof Lucije Kolar, otpjevali su pjesmu Neka cijeli ovaj svijet, a druženje je potom nastavljeno uz prigodni domjenak i tortu kojom su sebe, goste i podupiratelje počastile članice zbora Stellarium.

Članice zbora Stellarium koje su nastupile na slavljeničkom koncertu, 9. studenoga 2019. godine u Velikom Lovrečanu: Eva Dobrotić, Mirna Erjavec, Rajna Erjavec, Paula Galeković, Barbara Hohnjec, Lucija Hohnjec, Jana Hrnčić, Mia Hrnčić, Milena Hutinski, Monika Kanjir, Sara Kolar, Melita Kolarek, Klara Mesek, Pavica Mičuda, Blanka Mikec, Lea Milec, Gordana Rožmarić, Ana- Marija Sakač, Nikolina Siročić i Tamara Šobak, te prof. Lucija Kolar i prof. Gordana Kos Kolar.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.