U subotu održan prvi Dan udruga općine Cestica

OBJAVLJENO 24.6.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na igralištu Osnovne škole Cestica održan je u subotu, 22. lipnja 2019. godine s početkom u 15 sati Dan udruga općine Cestica, a koji je uz druženje imao i natjecateljski dio koji se sastojao u sedam disciplina-igara. Samo natjecanje održano je na dvije lokacije.  Pod šatorom realiziran je kviz znanja, nošenje balona, zabijanje čavla i piljenje grede, a na otvorenom dijelu bile su discipline „pogodi i osvoji“, „mini triatlon“ i „vinogradarski lojtra slalom“. 

Na početku susreta okupljenima pod šatorom predstavljen je projekt „ Čoksa“- Čuvajmo okoliš skupa, a koji se realizira pod motom „Otpad se sortira i kućni budžet profitira!“ Sam projekt sufinancira Europska unije iz Kohezijskog fonda, a u njemu uz općinu Cestica sudjeluju i općine Trnovec Bartolovečki i Sračinec. Sam projekt vrijedan je 563561,74 kune. Bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda Europske unije iznose 479027,45 kuna,  a partneri u projekti osigurali su preostalih 15 posto. 

Cijeli program koji je trajao nešto iza ponoći vodio je Davor Dretar „Drele“, a sve natjecatelje, članove udruga i goste pozdravio je i natjecanje otvorio načelnik Mirko Korotaj. Pred svaku igru propozicije natjecanja pojasnio je Ivan Bednjanić Bunić, a u vođenju objavi rezultata nakon svake discipline pomogla mu je Marina Lazar, Marina Košutar, Nives Božić i ostali…  Pred sam početak igara spustio se neviđeni pljusak tako da su i lovci LD Sv. Hubert Cestica bili prisiljeni pod šator skloniti i kotao s gulašom koji su pripremili, a ogromna količina vode koja se spustila namočila je i asfaltnu podlogu, tj. samo igralište na kojem je šator bio postavljen. Natopljena podloga i voda koja je sa strane ulazila na igralište ponukala je i članove „Mozart“ benda, koji je nastupio u pauzama igara, da podignu opremu s poda, a zbog vjetra koji je kroz ulaze i otvore unosio kišu zatvoreni su svi ulazi i otvori. 

Na početku u vrijeme pljuska održan je, pod šatorom kviz znanja, a kad je pljusak prestao igre su prema programu „preseljene“ na otvoreni dio. U završni dio natjecanja plasirali su se: DVD Lovrečan Dubrava, ŠRK Cestica, Udruga „For Life“ i DVD Gradišće, a na igrama, na prvom Danu udruga općine Cestica, još su sudjelovali: DVD Gornje Vratno, Udruga umirovljenika, Vezilje, MNK Lovrečan, Udruga vinara i vinogradara Sv. Martin Cestica, NK Bratstvo, DVD Križovljan Cestica, NK Polet, Udruga Pingo, MNK Kolarovec, KUD Cestica, NK Vratno, MNK Vrtovi Vratno, DVD Virje Križovljansko, DVD Babinec, Udruga Hiperaktivni, i NK Dinamo.  

Završni finalni dio održan je pred ponoć u šatoru, a nakon igre zabijanja čavla i piljenje grede uslijedilo je proglašenje rezultata te uručivanje zahvalnica i nagrada najbolje plasiranim ekipama. Četvrto mjesto osvojila je udruga For Life,  na treću poziciju plasiralo se DVD Gradišće, drugo mjesto osovili su vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava,  a prvu nagradu osvojila je ekipa Športsko ribolovnog kluba općine Cestica. Za četvrto mjesto osiguran je poklon bon od 500 kuna, za treće mjesto nagrada je bila 1500 kuna, drugoplasirani dobili su bon od 3000 kuna, a za osvajače prvoga mjesta predviđeno je jednodnevno kupanje na moru uz koje su vezani i troškovi u iznosu od 5 tisuća kuna.  

Na prvim Danima udruga bili su i čelnici općine Cestica, načelnik Mirko Korotaj, zamjenik mu Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Darko Majhen, kao i brojni vijećnici, a praćenju natjecanja i druženja bili su prisutni i brojni gosti i posjetitelji.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.