Umrla Dragica Kolar, jedna od najstarijih mještanki općine Cestica

OBJAVLJENO 21.10.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica
Umrla Dragica Kolar, jedna od najstarijih mještanki općine Cestica

Dragica Kolar doživjela je 97 godinu, kao jedna od najstarijih osoba rođenih na području općine Cestica. Obitelj Dragicu opisuje kao iznimno vedru i bistru osobu koja je uvijek bila spremna pomoći članovima obitelji svojim savjetima i dobrim duhom.

Rođena je 20.rujna 1927.godine u Križanču. Djetinjstvo joj nije bilo posuto cvijećem, rano je ostala bez majke kao djevojčica od 11 godina. U Križanču je živjela s ocem i brinula za svoju mlađu sestru Anicu. Preživjela je drugi svjetski rat. Udala se 1950.godine te rodila dvoje djece, kćer Anu i sina Ivana. Kako su djeca odrasla i ostvarila si svoj dom, Dragica je ostala na brijegu u Križanču. Voljela je raditi u vrtu i vinogradu. Zime je provodila kod kćeri u Sloveniji, a u proljeće se s veseljem vraćala natrag na svoj brijeg u Križanču.

Radovala se svojim unucima kojih je 7: Klemen, Liljana, Karmen, Klaudia, Smiljan, Klementina i Ivana. Kroz godine se dobila i 14 praunuka: Leon, Denis, Kristjan, Leonida, Aleks, Karin, katja, Niko, Nejc, Marsel, Lan, Isabel, Hana i Lana. U starim godinama svog života bila je bogatija i za 7 prapraunuka: Tian, Eva, Nicol, Laura, Noel, Tim i Taj.

Posljednje godine svog života je živjela kod kćeri i zeta u Sloveniji koji su često navraćali u njezin rodni kraj. Na njezinu želju omogućili su joj da je svoj život završila u svom voljenom Križanču.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.