Wine & Walk 2024. u Cestici: Drugo izdanje oduševilo brojne sudionike!

OBJAVLJENO 14.10.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Drugo izdanje Wine & Walk manifestacije održano je 12. listopada 2024. godine u općini Cestica, privukavši čak 220 sudionika iz Hrvatske i Slovenije. Ovaj poseban događaj, koji spaja ljubav prema prirodi, hodanju i vrhunskim vinima.

Ruta duga 8 kilometara protezala se slikovitim krajolicima općine, a sudionici su uživali u degustacijama vina na vinskim punktovima postavljenim uz put. Na ukupno osam punktova, lokalni vinogradari predstavili su svoja prestižna vina, uključujući i ona koja su nagrađena na prestižnom Decanteru. Degustacijski punktovi bili su otvoreni do 17:00 sati, pružajući sudionicima dovoljno vremena da u opuštenom tempu upoznaju Cesticu i njene vinogradare.

Organizator događanja, Bruno Radotić, istaknuo je važnost ove manifestacije za promociju lokalnih vina i turizma na području općine. Ovaj koncept omogućuje posjetiteljima da uživaju u jedinstvenoj kombinaciji prirodnih ljepota, vrhunskih vina i lokalne kuhinje, a to su potvrdili i sami sudionici, koji su se nakon šetnje okupili na završnoj zabavi uz živu svirku benda Fakustix kod Ribičke kuće.

Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, izrazio je zadovoljstvo sve većim interesom za ovaj događaj, napominjući da je broj sudionika ove godine povećan za čak 50% u odnosu na prošlu godinu. Također, istaknuo je kako ovakvi događaji značajno pridonose turističkom razvoju općine, koja je u 2024. zabilježila gotovo 4 tisuće noćenja, čime se potvrđuje da općina Cestica ide u pravom smjeru kad je u pitanju promocija lokalnih resursa i potencijala.

Ovaj Wine & Walk ne samo da predstavlja jedinstven spoj sporta i uživanja u vrhunskim vinima, već i pomaže u promociji Cestice kao destinacije vrijedne posjeta kroz cijelu godinu. Vinogradari, restorani i smještajni kapaciteti već sada svjedoče povećanom interesu turista koji, privučeni ovakvim manifestacijama, nastavljaju dolaziti i otkrivati bogatstvo koje ovaj kraj nudi.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.