Na Placu u Cestici posebno uživala djeca

OBJAVLJENO 7.10.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Ovog ljeta, svake prve subotu u mjesecu na dvorištu Općine Cestica u Dravskoj ulici, u vremenu od 8 do 13 sati, pod nazivom Plac u Cestici, održava se izložbeno prodajni sajam poljoprivrednih proizvoda OPG-ova, a u subotu 5. listopada 2024. mogli su se nabaviti i razni proizvodi potrebni u domaćinstvu. 

Tako se za pripremu zimnice našao i nož za rezanje zelja, a bile su i drvene pipe za bačve, metle raznih oblika i dimenzija, kuhače i drvene vile – rasuhe, drške za razne vrste alata, a i pletene korpe  i razne druge potrepštine. Posebna atrakcija u kojoj su najviše uživali najmlađi bio je drveni vrtuljak koji se pokretao na ručni pogon, a koji je umjesto klasičnih sjedala imao na raspolaganju 4 košare za sjedenje.

Zahvaljujući OPG-u Županić posjetitelji su mogli glad utažiti bilo kuhanim kobasicama ili pak pečenkom, a u ponudi je bilo i sokova i vina, kao i raznih vrsta likera. Ljubitelji meda imali su također širok izbor pčelinjih proizvoda, a članice Udruge Vezilje u ponudi su imale različite vrste ručnih radova. 

Za dobro raspoloženje posjetitelja, a i izlagača pobrinuo se glazbeno tamburaški sastav Kandidati.

Dio atmosfere s „Placa u Cestici“ u subotu, 5. listopada 2024. može se vidjeti i na priloženim fotografijama

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.