NAJAVA – Drugi Wine & Walk Cestica održat će se 12. listopada 2024.

OBJAVLJENO 15.7.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

U prostorijama Općine Cestica održan je inicijalni sastanak s vinarima koji će biti dio drugog izdanja rekreativne enogastro manifestacije Wine & Walk Cestica. Nakon uspješnog prvog izdanja u listopadu 2023., ova zanimljiva manifestacija ponovno će se održati 12. listopada 2024. godine. 

Prošlogodišnji Wine & Walk privukao je značajnu pažnju posjetitelja iz šire regije i etablirao se kao vrijedan manifestacijski turistički resurs zapadnog dijela Varaždinske županije. Wine & Walk spaja  enogastro i outdoor turizam u novi proizvod s iznimnom promocijskom i turističkom vrijednošću. To se posebice odnosi na kontinentalne destinacije koje svoj razvoj temelje na održivim oblicima turističke ponude, a povezivanje vrijednosti outdoor turizma s lokalnom vinskom proizvodnjom pravi je put za stvaranje dodane vrijednosti.

Wine & Walk Cestica je osmišljen na način da sudionici, hodajući pažljivo osmišljenom rutom kroz brežuljkasti cestički krajolik, obilaze degustacijske punktove lokalnih vinara na kojima kušaju njihova odabrana vina i autentične domaće zalogaje. Svaki sudionik u startnom paketu dobije brendiranu Wine & Walk vinsku čašu te posebno osmišljenu torbicu za njezino sigurno nošenje, a u cijenu kotizacije uključena je degustacija vina i domaćih zalogaja na svim punktovima te završna zabava na finalnom punktu.

Na ovogodišnjoj će manifestaciji sudjelovati vinari s područja općine Cestica i Udruga vinara "Vinea" iz susjedne općine Vinica, a organizator će biti Općina Cestica koja je u manifestaciji „Wine & Walk“ prepoznala priliku za turistički iskorak.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.