Općina Cestica i ove godine za sve učenike financira radne bilježnice, likovne mape i atlase

OBJAVLJENO 12.7.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Od rođenja djece pa sve do završetka njihovog školovanja, za obrazovanje se iz Proračuna Općine Cestica izdvajaju znatna financijska sredstva, a na jesen prvog dana škole svi učenici dobiti će potrebne radne bilježnice, atlase i likovne mape za što smo izdvojili preko 30 tisuća eura.

U cilju osiguravanja što boljih uvjeta života, Općina Cestica svojim žiteljima preko raznih programa nastoji brojnim mjerama i poticajima pomoći u svim fazama života. Posebna briga Općine Cestica su mladi i mlade obitelji, a u cilju da se mladi zadrže u Općini i da nastave tu živjeti iz općinskog proračuna se za svako novorođeno dijete roditeljima dodijeli novčana pomoć, a na pomoć roditelji mogu računati i u svim kasnijim fazama odrastanja djece sve do završetka obrazovanja.

Pomoć mladim obiteljima ogleda se i kroz sufinanciranje cijene dječjeg vrtića pa Općina tako vrtić za prvo dijete sufinancira u iznosu od 167 eura, drugo dijete u iznosu od 184 eura, a ukoliko iz jedne obitelji u vrtić ide troje djece, za treće dijete općina Cestica podmiruje sve troškove boravka.  Također, kako bi se boravak u dječjem vrtiću omogućio svoj djeci kojima je to potrebno Općina Cestica je provela projekt dogradnje vrtića koja će uskoro biti dovršena te će se povećati njegov kapacitet.

O pomoći roditeljima učenika načelnik Mirko Korotaj je rekao: Tijekom osmogodišnjeg školovanja svim učenicima osigurani su besplatni udžbenici i  knjige, a kupnjom radnih bilježnica, likovnih mapa i atlasa, roditeljima ostaje za nabaviti potrebnu opremu za tjelesni odgoj te školski pribor i bilježnice. Također, pošto brojni roditelji preko dana rade, Općina Cestica financira i produženi boravak učenika u školi.

Općina svake godine za sve studente druge i viših godina studija osigurava stipendije, a od iduće akademske godine koja počinje u listopadu, stipendije će se po prvi puta također dodjeljivati studentima prvih godina studija.

Načelnik Korotaj: Posljednjih desetljeća na području općine Cestica provode se značajna ulaganja u poboljšanje komunalne infrastrukture, razvoj gospodarstva, očuvanja kulturno povijesne baštine i društvenog života. Iz gore navedenih programa podrške mladim obiteljima želja nam je da nakon školovanja mladi nastave živjeti i stvarati na području općine Cestica, a čemu već niz godina podršku daju svi vijećnici Općinskog vijeća.

Djeca s područja općine Cestica osnovno školsko obrazovanje stječu u matičnoj školi u Cestici te u područnim školama u Lovrečanu i Natkrižovljanu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.