Održan 24. vatrogasni odbojkaški i malonogometni turnir DVD-a Virje Križovljansko

OBJAVLJENO 11.7.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Kao i proteklih godina početkom srpnja na sportskim terenima u Sportskom parku Mlaka u Virju Križovljanskome održani su sportski susreti u odbojci na pijesku ali i u malom nogometu, a koji su održani pod pokroviteljstvom Općine Cestica.

Sportsko nadmetanje ove godine održano je u nedjelju, 7. srpnja 2024. godine, a počelo je ujutro u 10 sati.

Na tradicionalnom 24. nogometnom turniru ove godine sudjelovalo je 10 ekipa, a iste su bile podijeljene u dvije skupine. Uz domaćine u prvoj skupini bile su ekipe Nova Ves Petrijanečka, Jakopovec, Kamenica i Donje Vratno, au drugoj skupini natjecale su se DVD-e Babinec, Lovrečan Dubrava, Lepoglava, Strmec Podravski i DVD Varaždin.

Za natjecanje u odbojci na pijesku u ženskoj konkurenciji prijavljeno je pet ekipa. Kao dobri domaćini sastav DVD-a Virje Križovljansko zauzeo je peto mjesto, a odbojkašice DVD-a Križovljan Cestica bile su četvrte. Djevojke iz DVD-a Svibovec bile su treće, sastav DVD-a Lovrečan Dubrava zauzeo je drugo mjesto, a pehar za prvo mjesto osvojile su djevojke iz Gornjeg Vratna.

U malonogometnom natjecanju u polufinale su se plasirale dvije prvoplasirane ekipe iz skupine. U prvom susretu DVD Kamenica rezultatom 1:0 bio je bolji od sastava DVD-a Lepoglava, a nakon što je regularni dio susreta Nova Ves – Varaždin završio 1:1, došlo je do izvođenja penala u kojem su ukupnim rezultatom 3:2 bili bolji nogometaši DVD-a Varaždin.

U susretu za treće mjesto Nova Ves rezultatom 2:1 bio je bolji od Lepoglave, a nakon što je finalna utakmica DVD Kamenica – DVD Varaždin, u 21,10 sati, završila neriješeno, 1:1, došlo je do izvođenja penala. I u finalnoj utakmici spretniji i sretniji bili su članovi DVD-a Varaždin koji su prvo mjesto osigurali ukupnim rezultatom 4:3 i tako uz pehar za prvo mjesto, koji su osvojili i na protekla dva natjecanja, u trajno vlasništvo dobili i prijelazni pehar.

Sve nogometne utakmice sudili su, otac i sin, Damir i Luka Prepelić, a zahvaljujući brojnim sponzorima i donatorima, za brojne posjetitelje i sudionike natjecanja vrijedni organizatori priredili su bogatu tombolu u kojoj su ove godine podijeljene 23 nagrade. Uz lap top vrijednosti 700 EUR-a, kao glavne nagrade, tu su bile i vrtne garniture, drva za ogrjev pilane Friščić, kao i nagrade ostalih sponzora.

U ime DVD-a Virje Križovljansko, Općini Cestica na pokroviteljstvu je zahvalio Danijel Sambolec, predsjednik DVD-a, a koji je prigodan poklon za 160 godina djelovanja uručio vatrogascima DVD-a Varaždin.

Tijekom dana sportske susrete pratili su i brojni navijači, za koje su vrijedni organizatori pripremili kotlovinu, kobasice, sokove i vino, a za najmlađe su na volju bila igrala za djecu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.