U OŠ Cestica djeca i roditelji 1.b razreda zahvalili učiteljici Dragici Kišić

OBJAVLJENO 24.6.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica
Da bi učiteljici Dragici Kišić zahvalili za brigu koju je posvetila djeci na početku školovanja, roditelji učenika 1.b razreda odlučili su joj se na zadnji dan nastave i zahvaliti, a to su i učinili u petak, 21. lipnja 2024.

Na početku susreta pjesmom „Moja učiteljica kao druga mama“ svojoj učiteljici zahvalili su sami učenici, a potom je u ime roditelji to učinila Mateja Lazar, koja je rekla: - Draga i poštovana učiteljice. Svaki rastanak je težak, a emocije koje su se nakupile u srcima svih nas, a i vaših učenika teško je napisati na običnom komadu papira.

O vama kao drugoj majci naše djece možemo reći samo najbolje.
Pamtit ćemo vas po prvome danu našeg ulaska u školu sa našom djecom koja su preplašeno stiskala ruke svojih majki i očeva i pogleda prema vama. Mama, tata učiteljica je stroga? Bude nas špotala? Vikala na nas?
Ne sine, ne kćeri to je dobra vila koja će vas iz malih gusjenica pretvorit u najljepšeg leptira.
Učiteljica je vila koja vas je sa strpljenjem učila prva slova, brojeve...obilježili ste s njom svoje prve suze, svađe, igru, a i osmjeh.
Draga učiteljice, ali opet shvaćamo da i vama s njima nije bilo lako. Uz puno vašeg strpljenja, borbe, a i velike muke našu djecu uvijek ste posjeli u školske klupe.
Svaki đački dani puni slatke brige i veselim bojama ispunjene knjige od danas više nisu Vaše brige. Srce naše malo zna da ovo nije samo san. Poklon nas prihvatite i u zasluženu mirovinu odite.
Zbogom ne recite i naše dječice se sjetite. Veliko hvala za sve, zauvijek vaš posljednji 1b.

Vidno potresena sa suzama u očima potom se roditeljima i učenicima obratila učiteljica Dragica Kišić koja je rekla da se s ponosom sjeća svih svojih učenika još od osnovne škole Klenovnik, a radovat će se i svakom susretu posljednje generacije učenika, učenika 1.b razreda školske godine 2023./2024. godine, nakon čega je dodala: Dječici bi htjela poručiti da budu dobri i marljivi, uporni u radu, ne odustajati na prvoj prepreci, a roditeljima da im budu velika podrška i da se dalje bore za svoju djecu. 

Uz roditelje i učenike, prigodnoj priredbi, na zadnji dan nastave u 1.b razredu bila je prisutna i ravnateljica OŠ Cestica Nevenka Turščak, a u pratnji mame bila je i osamnaestomjesečna Klara Vnuk iz Babinca. 

Dragica Kišić r. Vunderl, nakon završetka Osnovne škole, prva 4 razreda u Radovcu i završna 4 u Babincu, te potom Gimnazije Varaždinu, završila je Pedagošku akademiju u Čakovcu, nakon koje se, 1. prosinca 1979. godine zaposlila na OŠ Klenovnik gdje je radila do 1. rujna 1980. godine. Nastavak prosvjetnog rada uslijedio je na Područnoj školi Lovrečan Osnovne škole Cestica. Kao nastavnica razredne nastave školske godine 1986./87. prešla je u matičnu školu gdje je na jesen 2023. godine preuzela 1.b razred, a završetkom školske godine nakon više od 44 godine staža odlazi u zasluženu mirovinu.  

U prilogu nekoliko fotografija snimljenih u razredu 1. b, a i ispred učionice 21. lipnja 2024. godine

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.