Obavijest o provedbi dezinsekcije komaraca na području općine Cestica

OBJAVLJENO 20.6.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica
Image by WikiImages from Pixabay

Image by WikiImages from Pixabay |

Obavještavaju se mještani općine Cestica da će Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije provoditi mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području općine Cestica od 21.06. do 22.06.2024.godine prema sljedećem rasporedu:

21.06.2024. u vremenu od 19:30 do 21:30 u naseljima:

Gornje Vratno, Križovljan Radovečki, Radovec, Cestica, Babinec, Brezje Dravsko, Veliki Lovrečan, Kolarovec, Dubrava Križovljanska, Lovrečan Otok, Križovljangrad, Otok Virje i Vratno Otok.

22.06.2024. u vremenu od 04:00 do 06:00 u naseljima:

Selci Križovljanski, Jarki, Malo Gradišće, Križanče, Falinić Breg, Natkrižovljan, Mali Lovrečan, Radovec Polje i Virje Križovljansko.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije također će provoditi i mjere larvicidne dezinsekcije komaraca i to 21.06.2024.godine na sljedećim lokacijama:

Vode stajačice kod Otok Virja kod graničnog prijelaza, „Feferonske grabe“, vode stajačice kod Brezja Dravskog i vode stajačice nasuprot ribičke kućice.

Dezinsekciju će provoditi sljedeći djelatnici:

  1. Božidar Putarek, dipl.san.ing.
  2. Roko Novak, san.ing.
  3. Tomislav Horvat, san.teh.
  4. Kristijan Purgar, bacc.san.ing.

Mole se građani da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole pčelari ukoliko na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika o čemu će se poslati obavijest.

Dezinsekcija će se provoditi prema „Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Općinu Cestica u 2024.g.", te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne DDD mjere na području Općine Cestica i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (NN 35/07, 76/12).

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.