Dražen Dugi iz NK Vratno nakon 32. godine oprostio se od aktivnog igranja nogometa

OBJAVLJENO 19.6.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na području općine Cestica postoje četiri nogometna kluba koja se s različitim uspjehom natječu na razini Varaždinske županije. S najdužom tradicijom je NK Vratno osnovan 1963. godine, a kasnije su s natjecanjima počeli i nogometni klubovi, NK Polet Cestica, NK Dinamo Babinec i NK Bratstvo Otok Virje.

Po osnivanju Općine Cestica 1993. godine, svi klubovi, osim ligaških natjecanja na razini Varaždinske županije, organiziraju i sudjeluju na Kupu Općine Cestica, a koji se igra pod pokroviteljstvom Općine Cestica. Ove godine, u subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja, tako su se igrale utakmice za 30. Kup Općine, a domaćin natjecanja bio je Nogometni klub Bratstvo iz Otok Virja koji je i isti i osvojio u srazu s Poletom iz Cestice (u regularnom dijelu rezultat je bio 2:2, a ukupnim rezultatom od 9:8 bolji su bili domaćini, više je na https://cestica.hr/vijesti/novosti-iz-opcine/1990-nakon-penala-kup-opcine-cestica-2024-godine-osvojio-nk-bratstvo op ft).

Jedan od najiskusnijih igrača koji je sudjelovao na posljednjem Kupu Općine Cestica bio je Dražen Dugi iz sastava NK Vratno, a koji je svoju nogometnu karijeru započeo u istoimenom klubu pred 32 godine. Kako je Dražen zaključio da svoje mjesto u sastavu prepusti mlađima suigrači i uprava kluba odlučili su mu u znak zahvale predati prigodan poklon (dres s potpisima igrača op ft), a koji mu je uručena nakon 39 odigranih minuta susreta za treće mjesto između ekipa NK Dinamo Babinec  i NK Vratno.

U ime uprave kluba poklon je dugogodišnjem igraču predao Josip Cestar, predsjednik kluba, a tu gestu pljeskom su pozdravili i suigrači, gledatelji i ostali sudionici natjecanja.

Dražen Dugi, rođen je 02. kolovoza 1985. godine, sin je Ivana Dugi i Josipe rođene Kralj.  Kao dijete pionir, nogomet je započeo igrati u NK Vratno, a tijekom više od tri desetljeća nastupao je i za NK "Drava" Strmec, NK "Polet" Cestica, NK "Bratstvo" Otok Virje, NK Vinica Veterani i NK Sračinec.

Dražen Dugi jedan je i od osnivača Malonogometnog kluba Vrtovi Vratno, a prema riječima Josipa Cestar, predsjednika kluba, Dražen će i nadalje aktivno djelovati u klubu kako bi isti što bolje prosperirao i bio konkurentan. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.