Posljednje pripreme za biciklističku utrku Tour of Slovenia 2024.

OBJAVLJENO 6.6.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

U tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnju biciklističku utrku Tour of Slovenia 2024., a koja će jednim dijelom u 1.etapi, u srijedu 12.lipnja, proći kroz područje općine Cestica.

Biciklisti će preko Ormoškog mosta ući u područje općine, nadalje kroz Virje Križovljansko do Cestice i zatim glavnom cestom do Dubrave Križovljanske gdje će kod Caffe bara Zeko ući natrag u Sloveniju. Prolazak biciklističke utrke kroz općinu Cestica očekuje se između 14:30 i 15:20 sati te će na tim dionicama ceste bit potpuno zatvorene od 14:00 sati pa do završetka tog dijela rute, te se mole mještani da koriste zaobilazne ceste u tom periodu.

Pozivaju se svi mještani da u to vrijeme izađu na ulice i daju podršku biciklistima koji sudjeluju u utrci. Kao i prethodnih godina, utrku će uživo prenositi Eurosport, globalna sportska televizijska mreža, kao i RTV SLO 2. Cijelo vrijeme će utrku pratiti i helikopter iz kojeg će se emitirati utrka, a gledatelji će se također moći i diviti slikama krajolika kroz koji utrka prolazi. Iz tog razloga mole se svi koji posjeduju dronove za osobno korištenje da je u to vrijeme prolaska utrke strogo zabranjeno korištenje dronova.

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Slovenia, koju organizira Biciklistički klub Adria Mobil , već je nekoliko godina najveći i najpopularniji biciklistički događaj u Sloveniji.

U šest godina suradnje Tour of Slovenia s emiterima Eurosport i RTV Slovenija utrku je na televiziji pratilo više od 56 milijuna, a samo prošle godine više od 10 milijuna.

Ugostivši brojne bicikliste i timove svjetske klase od svog pokretanja prije više od 30 godina, Tour of Slovenia se establirao kao događaj međunarodnog značaja.

U svojoj bogatoj povijesti utrka je postala jedinstveni sportski događaj koji raznolikim etapama povezuje mjesta diljem Slovenije, privlači veliki broj gledatelja, a povezuje i mjesta susjednih zemalja uključujući ove godine i područje općine Cestica. Pojedinačne etape vode pored atraktivnih sela, mjesta i gradova te prirodnih i kulturnih znamenitosti koje vrijedi obići nakon utrke.

Podsjetimo: ovogodišnja utrka će imati pet etapa, start će biti u srijedu, 12. lipnja u Murskoj Soboti, a cilj u nedjelju, 16. lipnja u Novom Mestu. U pet dana biciklisti će svladati ukupno 840 kilometara.

Start prve etape bit će na Slovenskoj cesti u Murskoj Soboti, a trasa će bicikliste voditi kroz tri susjedne zemlje, Austriju, Mađarsku i Hrvatsku, što ovu etapu čini jedinstvenom na europskom prostoru.

  1. 1. etapa: Murska Sobota – Ormož
  2. 12. lipnja 2024.

Start: 11:15

Cilj: 15:45 - 16:30

TV prijenos uživo: 13:30 - 15:50

RTV SLO 2, Eurosport

Više informacija na:

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.