Završena sanacija državne ceste D-2 na području općine Cestica

OBJAVLJENO 4.6.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj: Ostajem zahvalan izvođačima na kvalitetno izvršenoj sanaciji, a i građanima općine Cestica na strpljenju kod trajanja radova.

Pod nazivom „Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Varaždin, podsustav Cestica“ u listopadu 2019. godine započeli su radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava odvodnje na nizinskom području općine, a koji je obuhvaćao naselja: Gornje Vratno, Radovec, Radovec Polje, Virje Križovljansko, Križovljan Radovečki, Cestica, Babinec, Kolarovec. Brezje Dravsko, Mali i Veliki Lovrečan.

Projekt „Aglomeracija Cestica“ obuhvaća kanalizacijsku mrežu dužine od preko 42 kilometra, a projekt je realiziran na način da „glavni vod“ prolazi državnom cestom D-2, od granice naselja Dubrava Križovljanska – Veliki Lovrečan do kružnog toka u Gornjem Vratnu, te se na njega spajaju vodovi iz sporednih ulica i naselja.

Radovi su potrajali kroz sljedeću 2021. i 2022. godinu, a potom je građanima omogućeno priključenje na odvodnju.  

Po ugradnji cijevi za odvodnju duž trase državne ceste tijekom vremena pojavile su se neravnine i brojna udubljenja, a i neravnine oko šahtova. Spomenute neravnine najizraženije su bile na potezu od Gornjeg Vratna do završetka naselja Babinec, a iste su tijekom mjeseca svibnja 2024. godine i sanirane nakon čega je uslijedilo nanošenje horizontalne  signalizacije, a što je završeno u četvrtak, 30. svibnja.

O izvedenim radovima načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj je rekao: Ostajem zahvalan izvođačima na kvalitetno izvršenoj sanaciji, a i građanima općine Cestica na strpljenju kod trajanja radova. 

U nastavku nekoliko fotografija sanacije državne ceste D-2 kroz općinu Cestica snimljene od 14. do 30. svibnja 2024.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.