Blagdan Tijelovo 2024. u župi Križovljan proslavljen misom i procesijom

OBJAVLJENO 31.5.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica
Na području općine Cestice u svečanom ozračju uz Dan državnosti Republike Hrvatske, u srijedu je u Natkrižovljanu održana komemoracija za poginule hrvatske branitelje stradale u Domovinskom ratu, a blagdan Tijelova vjernici s područja općine Cestica proslavili su u svojim župama.
 

Blagdan Tijelovo u župi Križovljan proslavljen je, kao i prethodnih godina, misom u devet sati koju je u župnoj crkvi Uzvišenja svetoga Križa u Radovcu, uz koncelebraciju vlč. Ivana Košića, predvodio župnik, vlč. Zorislav Šafran, a nakon mise bila je tijelovska procesija za koju su predviđene četiri postaje koje simboliziraju četiri strane svijeta. Uz mnogobrojne vjernike u procesiji su sudjelovali i ovogodišnji prvopričesnici.

Prvopričesnice i djevojčice u bijelim haljinama tijekom procesije posipale su cvjetne latice, a na čelu procesije križ je nosio ministrant Jakov Majhen.

Prva postaja bila je kod križa pred crkvom, a druga uz vanjski zid sakristije i kapele Majke Božje. Treća postaja bila je pred ulazom u zgradu Pastoralnog centra u kojoj je od 2013. godine smješten i križovljanski župni ured. Završna četvrta postaja bila je u crkvi, a svečanom ugođaju tijekom mise kao i za vrijeme trajanja procesije doprinio je i zbor župe. 

Nakon završetka procesije ispred ulaza u toranj priređeno je druženje. Za mlade bili su pripremljeni sokovi i sladoled, a nešto stariji mogli su se osvježiti i domaćim vinom

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.