Poziv na maturalni koncert Karla Lorbeka - utorak 28. svibnja 2024. godine

OBJAVLJENO 27.5.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica
Poziv na maturalni koncert Karla Lorbeka - utorak 28. svibnja 2024. godine

Karlo Lorbek bivši je učenik OŠ Cestica, a 28. svibnja 2024. godine, s početkom u 19.00 sati izvesti će svoj Maturalni koncert udaraljkaša u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Karlo Lorbek, upisavši prvi razred Osnovne glazbene škole u Varaždinu – smjer udaraljke, započeo je glazbeno obrazovanje paralelno s polaskom trećeg razreda Osnovne škole u Cestici 2014. godine. Istovremeno je, 2020. godine, završio dvije osnovne škole, obveznu osnovnu i osnovnu glazbenu školu te je potom paralelno nastavio obrazovanje. Na Prvoj gimnaziji Varaždin upisuje smjer strani jezici, a na Srednjoj glazbenoj školi smjer udaraljke.  

U svim razredima osnovnih i srednjih škola prošao je s odličnim uspjehom te je sudjelovao i u mnogim projektima izvannastavnih aktivnosti. Već u osmom razredu osnovne škole sudjelovao je u Erasmus+ projektu pod nazivom BEST („Better Education for Students and Teachers“) boravivši u Turskoj 10 dana. U srednjoj školi kao učenik Prve gimnazije u Varaždinu sudjelovao je na brojnim natjecanjima iz matematike i stranih jezika, a u sklopu Glazbene škole na natjecanjima iz solfeggia i udaraljki na županijskim i državnim natjecanjima. Kao jedini udaraljkaš u svojoj generaciji bio je član Big band orkestra, Puhačkog orkestra i Komornog orkestra, a kao sudionik Dječjeg zbora nastupao je u emisiji Supertalent osvojivši drugo mjesto. Sudjelovao je i u velikim međunarodnim projektima Glazbene škole u suradnji s drugim glazbenim školama diljem Europe, a neki su dobili i veliku medijsku pažnju i posječenost što je podiglo ionako visok ugled Glazbene škole u Varaždinu: „Carmina Burana“ djelo njemačkog skladatelja Carla Orffa zajedno s učenicima Konzervatorija iz Maribora i pjevačima zbora Chorus angelicus, „The Queen Symphony“ britanskog skladatelja Tolge Kashifa izvedena je na Varaždinskom Korzu i u Evangeličkoj crkvi u Ravensburgu u sklopu 50. proslave obljetnice Glazbene škole Ravensburg.

Od prošle godine aktivan je član Varaždinske građanske garde u sekciji orkestra s kojom je nastupao na Špancirfestu kao i u svim drugim aktivnostima u sklopu udruge.

Kao i sve ovogodišnje maturante i Karla čeka pisanje državne mature, te smo ga priupitali koji su mu planovi u vezi mature kao i nastavka školovanja:

- Želim istaknuti da sam protekle četiri godine imao jako zgusnuti raspored pohađajući dvije srednje škole, što je značilo odlazak od kuće ujutro u šest i povratak kući navečer u 20 sati. Budući da sam subotom pohađao i Centar izvrsnosti iz matematike gotovo da nisam imao vremena za ništa drugo osim učenja i vježbanja udaraljki. Ali zato sada nemam problema oko priprema za maturu – jer sam u potpunosti spreman. Malo ću ponavljati gradivo i odmarati, naravno nakon proslave maturantskih dana i maturalne večere – kaže nam uz smijeh Karlo.

Maturalni koncert održati će se u utorak, 28. svibnja 2024. godine u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19.00 sati, a na rasporedu su djela W. Krafta, S. Finka, J. Becka, J.S. Bacha i A. Gerassimeza. Program je pripremio prof. mag. Ivan Ježek uz korepeticiju mag. mus. Marka Biškupa.

Ulaz na koncert je besplatan i Karlo poziva sve koji su u mogućnosti da se odazovu.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.