Na priredbi Max traži zvijezdu 2024. OŠ Cestica predstavljala Eva Vidrač

OBJAVLJENO 20.5.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Tradicionalna priredba Max traži zvijezdu, Max sucht den Superstar, ove je godine održana u petak, 17. svibnja 2024, godine, a na samom početku u 19 sati na programu je bila prošlogodišnja pobjednička pjesma.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala je 21 škola. I to 15 iz Varaždinske županije te po dvije iz Krapinsko zagorske i Međimurske županije, te jedna iz Zadra i Zagreba, a cijeli program vodili su Marta Borak, Barbara Hrnčić i Patrik Težak, učenici 8c razreda OŠ Cestica.

Uz učenike koji su nastupali na natjecanju manifestaciji Max traži zvijezdu 2024. bili su prisutni i njihovi mentori, ravnatelji osnovnih škola, „navijači“ ekipa, a i brojni gosti, kao i šesteročlani stručni žiri. Srdačnu dobrodošlicu voditeljice su poželjele i gospodinu Tomislavu Paljaku, savjetniku za razrednu nastavu u Agenciji za odgoj i obrazovanje, Darku Majhenu, pročelniku Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije i predsjedniku Općinskog vijeća Općine Cestica, Ani Kutnjak predsjednici Školskog odbora OŠ Cestica.

Nakon pozdravnih riječi voditelja na pozornicu su prvi izašli natjecatelji iz Osnovne škole Mladost Zagreb. Predstavnica OŠ Cestica Eva Vidrač, učenica 4a razreda, nastupila je deseta po redu, a nešto prije 21 sat na programu su bili učenici VII OŠ Varaždin.

Uslijedio je petnaestominutni odmor u kojem je žiri donio odluku o najbolje plasiranim natjecateljima, a za to vrijeme na video platnu smjenjivale su se fotografije s prošlogodišnjeg natjecanja.

U završnom dijelu priredbe svim natjecateljima i sudionicima, kao i onima koji su pomogli održavanju ovogodišnjeg showa zahvalila je ravnateljica OŠ Cestica Nevenka Turščak, a potom su nagrade uručene najbolje plasiranima. Prvo mjesto osvojila je II OŠ Varaždin, 2. mjesto pripalo je OŠ Smiljevac Zadar, a OŠ Mladost Zagreb bila je treća.

Prigodni pokloni uručeni su i članovima žirija, a zahvala je upućena i učitelju njemačkog jezika Krešimiru Golubu, idejnom začetniku održavanja projekta koji se njegovom upornošću odvija već jedanaesti puta.

Po nastupu pobjedničke pjesme i zajedničkog fotografiranja svih natjecatelja, mentora i gostiju, na semaforu Školsko športske dvorane OŠ Cestica stajalo je 21,47 sati, a potom je nastavljeno druženje u holu nižih razreda. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.