Modernizacija ceste Falinić Breg – Prekorje

OBJAVLJENO 14.8.2018.  |  AUTOR: Franjo Talan

Uređenje ceste EU financira s 85 %, a Republika Hrvatska s 15 %

       U tijeku su radovi na modernizaciji ceste Falinić Breg – Prekorje. Trasa ceste koja će se uskoro i asfaltirati proteže se od lokalne ceste LC 25007 na predjelu Falinić Breg I do brda Prekorje, a ukupna dužina prometnice s odvojkom Bednjanić, koja je financirana iz projekta  iznosi 1460 metara. Od lokalne ceste LC 25007, trasa vodi prema istoku sve do brda Prekorja, gdje se račva prema jugu i sjeveru. Odvojak prema jugu prolazi uz sam prekorski vrh koji je na 318 metara nadmorske visine, a trasa prema sjeveru prolazi vrhom brijega do šume iznad Križovljana, odakle skreće prema zapadu i spušta se prema Mintasovom brijegu te dalje ulicom Matije Gupca dolazi u Babinec.

       Prema informacijskim pločama postavljenim na početku radova, modernizacija te prometnice financirana je sredstvima Europske unije i Republike Hrvatske - Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. Od toga EU izdvaja 85 posto, a Republika Hrvatska 15 posto potrebnih sredstava.

       Prema riječima načelnika Mirka Korotaja ukupna vrijednost projekta iznosi 885.191,00 kuna, a završetak radova na modernizaciji i asfaltiranju ove prometnice očekuje se do berbe, odnosno do 25. kolovoza 2018. godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.