MNK Lovrečan proslavio 10 godina rada

OBJAVLJENO 7.5.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Temeljem programa rada za 2024. godinu Malonogometnog kluba Lovrečan, prihvaćenog na desetoj sjednici Skupštine, održane u petak, 23. veljače 2024. godine, za proslavu godišnjice rada određena je subota, 4. svibnja ove godine. Za samu proslavu uz istočni dio malonogometnog igrališta postavljen je veliki šator, a zapadni dio bio je rezerviran za natjecatelje u izvođenju penala dok je sjeverno i južno od šatora bilo mjesto za natjecatelje u kuhanju gulaša.

Bogat program proslave započeo je natjecanjima, a ista su u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji održana u izvođenju penala. Za natjecanje u kuhanju gulaša prijavilo se dvadeset ekipa, a nakon što je stručni žiri, tj.  Komisija u sastavu Anica Naranđa, Marija Dobrotić i Robert Kokot izvršila ocjenjivanje pripremljene hrane, sudionicima su uručene zahvalnice i nagrade. Bodovna skala ocijenjenih gulaša kretala se u rasponu od 41 do 108 bodova. Gulaš natjecateljske ekipe „Kraljevi kotlića“ ocjenjen je s 89 bodova što je bilo dovoljno za treće mjesto. Ekipa „Labudi sa labudicama“ osvojila je 96 bodova, a po ocjeni Komisije najbolji gulaš pripremila je „Desna strana ulice“ sa osvojenih 108 bodova.

Zahvalnice članovima MNK Lovrečan za dugogodišnji aktivan rad u klubu dobilo je preko 40 članova, a iste su dobitnicima uručili predsjednik i tajnik kluba, Neven Furjan i Luka Prikratki. U svečanom dijelu uručeno je i više desetaka zahvalnica pojedincima i ustanovama koji su na razne načina pomogli radu i opremanju kluba, a između ostalih dobili su ih Općina Cestica, OŠ Cestica, DVD Lovrečan Dubrava, MNK Kolarovec i MNK Vrtovi Vratno.

U desetogodišnjem postojanju MNK-a Lovrečan, u kojem trenutno djeluje preko 110 članova, sagrađeno je i opremljeno malonogometno i odbojkaško igralište, a i ograda oko sportskih terena te nabavljena i neophodna oprema za natjecanja. Vrijedni članovi sudjeluju i na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj i susjedstvu, a tijekom godine MNK Lovrečan priređuje i više susreta i sportskih natjecanja i druženja. MNK Lovrečan jedan je od inicijatora osnivanja rekreativne malonogometne Klampotic lige, a vrijedni članovi kluba pomažu i ostalim sportskim društvima, klubovima i udrugama kako u sportskim natjecanjima tako i kod organizacija humanitarnih priredbi.

Kako je bilo i planirano do dana proslave, uz pomoć Općine Cestica, sponzora i podupiratelja MNK Lovrečan uspio je podići i urediti vlastite prostorije kao i okoliš oko objekta u kojem se uz spremište nalazi i prostorija za sastanke, te u južnom dijelu objekta sanitarni čvor.

Sam objekt podignut je uz istočni dio malonogometnog igrališta, na površini prema potoku Pošalitva. Čestitke klubu na dosadašnjim rezultatima i ostvarenju zacrtanih planova, predsjedniku Nevenu Furjan, i članovima kluba uputio je načelnik Mirko Korotaj, a novopodignuti objekt potom je blagoslovio vlč. Zorislav Šafran.

Nakon otvaranja objekta za više stotina sudionika proslave potom je nastavljeno druženje pod šatorom, a za sve posjetitelje bila je besplatna podjela gulaša natjecateljskih ekipa. Za dobro raspoloženje posjetitelja, uzvanika i gostiju, u popodnevnom terminu brinuo se duet Extra, a u večernjem dijelu programa glazbeni sastav Luđaci. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.