Generacija učenika osmih razreda OŠ Babinec iz 1974. proslavili 50 godina škole

OBJAVLJENO 4.5.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Zajednički susret učenika završnih razreda Osnovne škole Babinec, a koji su osmi a, b ili c razred završili školske godine 1973./74. održan je u petak, 3. svibnja 2024. godine.

Prvi generacijski susret, 50 godina nakon završetka Osnovne škole potaknuli su Stanko Dugi iz osmog a, Mirko Majhen iz 8. b i Marijana Kutnjak r. Hutinski iz 8.c razreda.

Uz 47 učenika, susretu se odazvala i razrednica 8. b, učiteljica Marija Jug,  a nakon okupljanja koje je započelo u 17 sati na terasi restorana Žmah u Babincu, snimljena je zajednička fotografija. U nastavku druženja izaslanstvo učenika otišlo je na groblje u Cesticu te položilo svijeće i zapalilo svijeću na grobu učiteljice Marije Sedlar, razrednice 8. c razreda, a u spomen na učiteljicu Ivanku Jakopan, razrednicu 8. a razreda, kao i na preminule kolege učenike, potom je vijenac položen kod središnjeg  križa na groblju gdje je molitvu za preminule razrednike, učitelje i učenike predvodila Slavica Kovačić rođena Šinjur.

Po povratku s groblja druženje je nastavljeno uz sjećanje na školske dane, a u ime organizacijskog odbora učenicima koji su se na susret odazvali zahvalila je Marijana Kutnjak. Podsjetila je na siromaštvo i sveopću oskudicu u kojoj se nekad odrastalo i živjelo te izrazila zadovoljstvo i zahvalnost roditeljima i nastavnicima koji su ih tijekom odrastanja i školovanja vodili kroz život. Zahvalnost na susretu svojim nekadašnjim đacima izrazila je i učiteljica glazbenog odgoja Marija Jug, a susret je potom nastavljen uz zakusku i sjećanja na školske dane.

Na generacijski susret učenika, danas mahom u dobi od 65 godina, đaci su donijeli i fotografije iz školskih dana, a sa zanimanjem su pogledali i „Spomenar“ (isti je sačuvala i na susret donijela Josipa Korotaj rođena Mihin iz Kolarovca op ft) koji je u to doba gotovo držao svaki učenik.  

Druženje je uz pjesmu i prepričavanje dogodovština iz školskih dana potrajalo do duboku u noć, a uz izvođenje hitova iz sedamdesetih i nešto novijih glazbenog sastava „Mihael i Marinko“ se i zaplesalo. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.