U Cestici održana manifestacija „U susret proljeću“

OBJAVLJENO 28.3.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica održana je, u nedjelju, 24. ožujka 2024. godine, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva općine Cestica, manifestacija „U susret proljeću“, a ista je započela izvođenjem cestičke himne koju je pod dirigentskom palicom Zdenke Knapić, uz pratnju na klavijaturama Gordane Kos Kolar izveo zbor KUD-a Cestica.

U ime KUD-a Cestica posjetitelje u dvorani pozdravila je Petra Vunderl, a u ime pokrovitelja nazočnima se obratio načelnik Mirko Korotaj. Načelnik Korotaj u svom kratkom obraćanju zahvalio je KUD-u na očuvanju običaja cestičkog kraja i prenošenje tradicije na mlađe generacije, a svim gostujućim sudionicima i posjetiteljima poželio je da se dobro osjećaju u općini Cestica. U znak zahvale za doprinos i pomoć u organizaciji manifestacije „U susret proljeću“ Općini Cestica dodijeljena je zahvalnica, a istu je primio načelnik Mirko Korotaj.

Program je potom nastavljen nastupom mladih folkloraša Dječjeg vrtića Zeko Cestica koje su za nastup pripremile Monika Kanjir i Gordana Kos Kolar, a isti su nastupili, uz tamburašku pratnju mladih tamburaša KUD-a koje je vodio Franjo Plantak, nakon čega su mladi tamburaši izveli samostalno još nekoliko skladbi.

Na priredbi je nastupila i plesna skupina igraonice i rođendaonice „Moj dan“, a koju su za nastup pripremile Ana Hip i Mihaela Veselnik.

„Meknite se vse gore kaj se bu videlo Zagorje“ naslov je programa koji su izveli mladi folkloraši i tamburaši OŠ Vinica, a koje su za nastup pripremile, Snježana Gašparić voditeljica folklorne grupe, i Gordana Kos Kolar – voditeljica tamburaške grupe.

Pred kraj programa je Lea Milec, predsjednica KUD-a općine Cestica, uručila zahvalnice svim voditeljima i sudionicima programa, a na kraju je, uz pratnju tamburaša prijateljskih KUD-ova, nastupila folklorna sekcija KUD-a općine Cestica (voditeljica folklora Davorka Golubić, vokalna priprema Zdenka Knapić, a voditelj tamburaša bio je Franjo Plantak op ft.).

U 90 minutnom programu manifestacije „U susret proljeću“ 2024., između folklorno-glazbenog dijela programa predstavili su se i mladi recitatori iz OŠ Cestica koje je za nastup pripremila učiteljica Nikolina Lazar, a izvodili su zavičajne pjesme Evice Lazar. U prvom dijelu Iva Žunec i Ivano Kunštek recitirali su pjesmu „Putok“, a u završnom dijelu programa Linda Strelec i Vid Herceg recitirali su pjesmu „Kak si liepi, ti muaj kraj“. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.