Doroteja Dobrotić izabrana za predsjednicu Udruge Vezilja Cestica

OBJAVLJENO 13.2.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Redovita izvještajno-izborna, 18. po redu, sjednica Skupštine Ručnih radova Vezilje Cestica održana je u četvrtak, 8. veljače 2024. godine u prostorijama restorana Žmah u Babincu, a ista je u prisutnosti načelnika Mirka Korotaja započela s radom u 18 sati.  

Na početku sjednice sudionice sastanka pozdravila je predsjednica Mirjana Vunderlih, a po jednoglasno prihvaćenom dnevnom redu izabrana su i radna tijela za vođenje skupštine. Opširno izvješće o radu Udruge Vezilje Cestica podnijela je tajnica Vesnica Šipek, a nakon izvješća za 2023. godine osvrnula se na rad Udruge u proteklih 10 godina. Na samom početku morale su svoje aktivnosti preseliti iz Pastoralnog centra u Radovcu u prostoriju društvenog doma u Gornjem Vratnu, a vrijedne članice Udruge Vezilje protekle godine napravile su 3 kompleta oltarnjaka za župnu crkvu Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu te novo misno ruho za kapele župe Križovljan, za kapelu Svetog Lovre u Lovrečanu i kapelu Alojzija Stepinca u Otok Virju. Članice Udruge Vezilje i dalje su radile na heklanju i izradi cvijeća od krep papira, a uvele su i oslikavanje stakla i staklenih kuglica, izrada predmeta od šibe i špage. Šivale su torbe od jute, platnene torbe i pregače koje su ukrašavane heklanim detaljima, a u više navrata posjetile su i domove starijih i nemoćnih osoba te organizirale humanitarne izložbe čiji prihod je bio namijenjen za liječenje bolesne djece. Kroz proteklih deset godina izložbom svojih radova sudjelovale su na promocijama Općine Cestica, a svoje radove izložile su i u općini Maruševec i Petrijanec, a u više navrata bile su i na stručno-edukativnim ekskurzijama te svojim aktivnostima doprinosile promicanju i upoznavanju ručnih radova Cestice.

Na kraju svog izlaganja tajnica Vesnica Šipek, u ime Udruge Vezilje zahvalila je Ivanu Dobrotiću na svim poslovima pomoći u vezi sa strujom, Stjepanu Mihin na pruženoj pomoći kod otklanjanja stolarskih poslova te Općini Cestica na svesrdnoj pomoći.

Nakon prihvaćenih izvješća jednoglasno je razriješeno staro rukovodstvo, a u novo čelništvo Udruge Vezilja Cestica izabrani su; za predsjednicu Doroteja Dobrotić, za tajnicu Josipa Banfić, za blagajnicu Štefanija Borak i za likvidatora Dragica Kišić, a za članice Izvršnog odbora još su izabrane Marija Dobrotić, Ana Mihin i Mirjana Vunderlih. U novi Nadzorni odbor izabrane su Marija Križanić, Marija Obadić i Marta Šobak.

Na povjerenju članicama Udruge zahvalila je novoizabrana predsjednica Doroteja Dobrotić, a jednoglasno je prihvaćen i plan rada za naredno razdoblje koji se i nadalje bazira na izradu ručnih radova i dosadašnjih već uhodanih aktivnosti. Također se planira stručno-edukativni izlet, a u planu je i nabava novog stroja za šivanje.

Zahvalu članicama Udruge ručnih radove Vezilje uputio je načelnik Općine Mirko Korotaj, koji je zahvalio na očuvanju tradicije izrade ručnih radova cestičkog kraja te prenošenju znanja na mlađe što je od iznimnog značaja za očuvanje zavičajne baštine. I novoizabranom rukovodstvu obećao je daljnju pomoć u realizaciji zacrtanog programa te napomenuo da se u sklopu uređenja Društvenog doma Gornje Vratno planiraju urediti i prostorije za rad Udruge Vezilje Cestica.

Nakon održane izborno-izvještajne sjednice skupštine snimljena je i zajednička fotografija, a na slici su, slijeva na desno. Donji red: Josipa Banfić, Štefanija Borak, načelnik Mirko Korotaj, Doroteja Dobrotić – novoizabrana predsjednica, Dragica Kišić. Gornji red stoje: Ana Mihin, Mirjana Vunderlih, Marija Obadić, Vesnica Šipek, Marta Šobak, Marija Križanić, Marija Dobrotić i Anka Golub. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.