Šampion 6. izložbe „VIN-CE 2024.“ je Pinot bijeli-suhi  

OBJAVLJENO 12.2.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nakon završenog zaprimanja uzoraka za 6. izložbu „VIN-CE 2024.“, a koje je održano u nedjelju, 04. veljače 2024. godine, članovi organizacijskog odbora Udruge vinogradara i vinara Sveti Martin Cestica, u utorak su prikupljene uzorke razvrstali po kategorijama za ocjenjivanje. S obzirom na 120 zaprimljenih uzoraka na ocjenjivanju su radile dvije komisije enologa, a rad Komisija za ocjenjivanje realiziran je u petak, 09. veljače, s početkom u 16 sati, u dvorani DVD-a Babinec, na adresi Školska 4.

Pred početak rada ocjenjivače je pozdravio Marijan Županić, predsjednik Udruge Sveti Martin Cestica, a po završenom radu Komisija Miroslav Matovinović, dipl. inž., predsjednik Ocjenjivačkog povjerenstva za ocjenjivanje uzoraka 6. izložbe vina „VIN CE 2024.“ Cestica  obznanio je da je najbolje ocjenjeno vino, šampion izložbe, iz kategorije Pinot bijeli – suhi, a koje je dobilo 88 bodova ( vlasnik Mario Šafran, Oštrica 83 op ft).

Nakon održanog ocjenjivanja članovima ocjenjivačkih komisija, kao i svim angažiranim na zaprimanju, pripremi i pomoći kod realizacije sam izložbe zahvalio je Marijan Županić, predsjednik Organizacijskog odbora i Udruge Sveti Martin Cestica te naglasio da se ista održava pod pokroviteljstvom općine Cestica. Predstavljanje rezultata i dodjela priznanja i degustacije ocijenjenih uzoraka 6. izložbe vina „VIN CE 2024“ Cestica održat će se u subotu, 17. veljače 2024. godine s početkom u 14.00 sati, u prostorijama DVD- Babinec, Školska ulica 4.

U prilogu se u pdfu nalaze rezultati ocijenjenih uzoraka vina, likera i rakija, kao i nekoliko fotografija s ocjenjivanja. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.