Provođenje projekta Udruge Život i radost - ERASMUS+ „GREEN-IN“

OBJAVLJENO 11.12.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
Provođenje projekta Udruge Život i radost - ERASMUS+ „GREEN-IN“

Projekt „GREEN IN – Including all persons for a Greener Future“ („GREEN IN – Uključivanje svih osoba za zeleniju budućnost“), sufinanciran je iz programa ERASMUS+ kroz mjeru „Mala partnerstva u području mladih“.

Za provođenje projekta odobrena su bespovratna sredstva u visini od 60.000,00 EUR. Partner/prijavitelj je Udruga “Život i radost” iz Cestice, Hrvatska. Partner na projektu je Općina Cavriago/Comune di Cavriago, Italija. Projekt je započeo 03/10/2022 i trajat će do 03/03/2024 (17 mjeseci). Opći cilj projekta je poticanje uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu uključivanjem mladih u akcije neprofitnih organizacija. Specifični cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih kao aktivnih građana za podršku osobama s invaliditetom u njihovim nastojanjima da budu socijalno uključeni u širu zajednicu. 

Glavna aktivnost koja će se odvijati u okviru projekta je izrada i provođenje programa osposobljavanja mladih osoba (osoba od 18 do 30 godina) za podršku osobama s invaliditetom u njihovim nastojanjima socijalnog uključivanja u život u široj zajednici.

Ključne aktivnosti i rezultati uključuju sljedeće:

  • Odabir 10 polaznika koji će sudjelovati u programu osposobljavanja koji im pruža vještine i znanja za pomoć osobama s invaliditetom.
  • 10 polaznika ( sudjeluje u 30 sati online treninga i 2 in situ radionice (1 u Hrvatskoj i 1 u Italiji) kako bi stekli kapacitete za podršku osobama s invaliditetom u njihovim nastojanjima da se socijalno uključe u širu zajednicu.
  • Organiziraju se 2 akcije u prirodi (Zelene akcije – 1 u Hrvatskoj I 1 u Italji) kako bi mladi volonteri i ostali u zajednici stekli znanja i razumjeli kako uključiti osobe s invaliditetom u akcije zaštite okoliša u zajednici
  • Provedba završne konferencije i finalizacija sporazuma o suradnji između partnerstva kako bi se osigurala dugoročna održivost projektnog modela.

U nastavku se nalaze poveznice na web stranice koje sadrže informacije o rezultatima projekta i aktivnostima po zemlji:

Paese Nostro - https://www.comune.cavriago.re.it/novita/il-periodico-comunale-paese-nostro/copy_of_i-numeri-del-2022/paese-nostro_ottobre_2023-n.2/@@display-file/file_principale (10.2023: “CAVRIAGO E L’EUROPA”)  

Za više informacija o projektu možete kontaktirati:

Irena Jamnik, predsjednica / president
Udruga “život i radost” (nositelj projekta)
Dravska 1A, 42208 Cestica, HR
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Odricanje od odgovornosti/Disclaimer: Projekt sufinancira Europska unija. Međutim, izražena stajališta i mišljenja pripadaju samo autoru (autorima) i ne podudaraju se nužno s onima Europske unije. Za njih se ne mogu smatrati odgovornima ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu.

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.