Cestički vinogradari priredili druženje uz kestene i krštenje mošta

OBJAVLJENO 13.11.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica, u organizaciji Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica, na parkiralištu Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Babincu, održana je tradicionalna manifestacija krštenja mošta i proslava Martinja. Manifestacija je održana u nedjelju, 12. studenoga 2023. godine s početkom u 14 sati, a uz pečene kestene moglo se kušati i preko dvadeset uzoraka mladih vina ovogodišnje berbe.

 U drugom dijelu manifestacije, pred krštenje mošta, nazočne je pozdravio Marijan Županić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara Sveti Martin Cestica. Uz članove udruge manifestaciji su bili prisutni i brojni vlasnici vinograda s cestičkog područja, a istoj se odazvao i Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica i načelnik Mirko Korotaj koji je zahvalio vinogradarima na organizaciji manifestacije, čuvanju vinogradarskih običaja i tradicije te naglasio da je Općina Cestica u proračunu za 2024. godinu osigurala sredstva za poticanje obnove vinograda i osuvremenjivanje proizvodnje te pozvao vinogradare da se jave na natječaj koji će biti raspisan.

U završnom dijelu programa bilo je upriličeno krštenje mošta, a isto je, uz pomoć Gorana Težaka i kuma Josipa Sambolca, obavio Ivan Kralj iz Dubrave Križovljanske.

Cijeli program odvijao se uz zvukove glazbenog sastava „Brajdaši", a po pretvaranju mošta u vino druženje je uz pjesmu i veselje nastavljeno do kasnih popodnevnih sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.