U Cestici predstavljena knjiga Danka Furjana „Pjesma vječne ljubavi“

OBJAVLJENO 3.11.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
U četvrtak, 02. studenoga 2023. godine, u velikoj dvorani Kulturnog centra u Cestici, održano je predstavljanje prve knjige, odnosno romana, a koju je u prethodne dvije godine napisao cestički autor Danko Furjan.   
 
Predstavljanje knjige vodio je poznati varaždinski televizijski novinar Kristijan Petrović – Kiki, a tijekom večeri dijelove iz knjige u tri navrata pročitala je Lana Furjan.
 
Na početku predstavljanja, mlada glazbenica Marija Elena Hodić odsvirala je skladbu na violini na kojoj se temelji sam roman, a između govornog dijela programa nastupila je Marta Kos i Ivan Furjan.
 
U završnom dijelu predstavljanja, autor je u znak zahvale za pomoć kod uređenja, pripreme, tiskanja i predstavljanja knjige, po jedan primjerak iste uručio kćerki urednice Jeleni Majhen, r. Obadić, Tamari Hojnik, Miroslavu Buniću, Mariji Eleni Hodić i načelniku Mirki Korotaju koji je autoru čestitao na izdanju knjige.
 
Knjiga Pjesme vječne ljubavi, autora Danka Furja, otisnuta je na 256 stranica, B-5 formata. Nakladnici su: Mini-print d.o.o. i Prekorje d.o.o., za nakladnike Dejan Težak, a urednica je Katica Obadić. Knjigu su lektorirale Katica Obadić i Tamara Hojnik, a naslovnicu je uredila Petra Divković. Tisak i grafičku pripremu izvršio je Mini-print-logo Varaždin, a knjiga je otisnuta u listopada 2023. godine u Varaždinu.
 
Sama knjiga, nakon riječi autora i naslova „Za početak“, podijeljena je na 24 poglavlja, nakon kojeg je tekst „Za kraj“, zahvala i sadržaj, a na zadnjoj strani korica je kratki osvrt na glavne likove, Ninu Majera iz Varaždina i njegovu djevojku Leny koja je tragično preminula u prometnoj nesreći na putu za Augsburg.
 
U donjem dijelu te posljednje strane korica je i kratki osvrt na autora koji je 1972. godine rođen u Gӧppingenu u Njemačkoj gdje je do sedme godine živio s roditeljima, a poslije se vratio u Hrvatsku gdje je završio školovanje. U Cestici je osnovao obitelj, a danas je ponosni otac troje djece i djed unučice Zoé. 
 
Knjiga Pjesme vječne ljubavi autora Danka Furjana uskoro će biti u prodaji eknjižare i moći će se kupiti po cijeni od 20,00 eura.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.