Župa Uzvišenja sv. Križa proslavila blagdan Spasovo

OBJAVLJENO 19.5.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U župi Uzvišenja sv. Križa Križovljan, pripremila se i održala, proslava blagdana Spasovo - Križovu, a koji je svečano proslavljen na sam blagdan, u četvrtak, 18. svibnja 2023. godine.

Kao što je i uobičajeno proslava u crkvi u Radovcu započela je ranom misom u osam sati, a svečanu koncelebriranu  misu u 11 sati predvodio je i održao prigodnu propovijed vlč.  Krunoslav Sajko, župni vikar iz Ivanca. Uz predvoditelja misnog slavlja u koncelebraciji je bio i domaći župnik, vlč. Zorislav Šafran, susjedni svećenici vlč. Mario Filipović iz župe Sveta Barbara, Pavao Mesarić iz župe Donja Voća, Ivan Sakač iz Petrijanca, preč. Valent Posavec, župnik iz Vinice, dekan Ivanečkog dekanata, a i „naši svećenici“, rodom iz križovljanske župe, vlč Vjekoslav Pavlović iz župe Sv. Bendikta Blaškovec i vlč. Vlado Borak iz Višnjice.

Uz pratnju na orguljama orguljaša Marijana Županića, misno slavlje uzveličao je zbor župe Uzvišenja Sv. Križa, a na kraju misnog slavlja, svećenicima i okupljenim vjernicima, križovljanske i susjednih župa na dolasku kao i načelniku Mirku Korotaju i predsjedniku Općinskog vijeća Općine Cestica Darku Majhenu, zahvalio je župnik vlč. Zorislav Šafran. Od svećenika proslavi je bio prisutan i vlč. Ivan Košić, umirovljeni križovljanski župnik, a u popodnevnim satima priključio se vlč. Tito Damir Šmintić, župnik iz Margečana.

U bogatoj ponudi igračaka najviše su uživali najmlađi kao i u mogućnosti zabave na vrtuljcima i vlakiću.  Srećom nije izostao ni štand s medenjacima i licitarskim proizvodima te slasticama, a moglo se osvježiti i sokovima i domaćim vinom.   

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.