Čestitke svim ženama povodom Međunarodnog dana žena!

OBJAVLJENO 8.3.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
Čestitke svim ženama povodom Međunarodnog dana žena!

Međunarodni dan žena tradicionalno se svake godine obilježava 8. ožujka s ciljem promicanja ekonomskih, političkih i društvenih prava žena.

Na ovaj dan posebno izražavamo zahvalnost i poštovanje prema ženama te slavimo sva dostignuća žena u borbi za ravnopravnost.

Prisjećamo se svih onih hrabrih žena koje su se u iznimno teškim uvjetima borile za ravnopravnost i time presudno utjecale na današnji položaj žena u društvu.

Ipak, ovaj dan podsjeća nas da se i dalje trebamo zajednički zalagati kako bi svi imali jednake prilike i mogućnosti u području rada, obitelji, politike te u svim drugim aspektima našeg života.

Iako su učinjeni značajni pomaci, nažalost, još uvijek u mnogim segmentima položaj žena u društvu zahtjeva unaprjeđenje.

Ostvarivanje ravnopravnosti u svim sferama i segmentima života i društva naša je zajednička zadaća.

Život svakog od nas obilježen je ljubavlju, potporom i žrtvovanjem žena, naših majki, supruga, sestara, prijateljica, kćeri, suradnica… Hvala Vam na svim onim borbama i sitnim pobjedama koje su možda ponekad nevidljive, ali puno znače!

Djevojke, majke, supruge, sestre, bake, sve pripadnice ljepšeg spola imaju posebna mjesta u našim srcima stoga mislimo na njih i danas, zagrlimo ih i od srca im čestitajmo njihov dan.

Drage dame, u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime želim Vam sretan Dan žena.

Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.