Članice udruge Vezilje napravile oltarnike za Stepinčevu kapelu u Otok Virju

OBJAVLJENO 17.2.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Rad članica Udruge Vezilje sastoji se od našivavanja raznim tehnikama, kukičanja, izrada cvijeća od krep papira, oslikavanja staklenki, izrada prigodnih vjenčića od šibe i izrada lepoglavske čipke, a zahvaljujući vrijednom radu članica novo crkveno ruho nalazi se od ljeta lanjske godine i u križovljanskoj župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu.

Nakon toga novo crkveno ruho dobila je i kapela Svetog Lovre u Lovrečanu, a početkom ove godine napravljeni su i novi oltarniki i za Stepinčevu kapelu u Otok Virju.

Blagoslov novog crkvenog ruha obavio je pred misu, u nedjelju, 12. veljače 2023. godine, vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik, a tom prilikom zahvalio je članicama Udruge Vezilje i krojačkom obrtu Kos iz Babinca u kojem je izvršeno završno šivanje.

Kapelu blaženog kardinala Alojzija Stepinca u Otok Virju podignuta je uz grobište Pancerica, a blagoslovio ju je, u nedjelju 18. lipnja 2000. godine, prvi varaždinski biskup, mons Marko Culej. Misna slavlja u kapeli se u pravilu održavaju svake druge i četvrte nedjelje u mjesecu.

Nadbiskup Zagrebački Alojziji Stepinac rođen je 8. svibnja 1898., u naselju Brezarić, u župi Krašić, a preminuo je u sužanjstvu 10. veljače 1960. godine u Krašiću. Papa Ivan Pavao Drugi proglasio ga je blaženim 3.listopada 1998. i nazvao „najsvetijim likom Crkve Božje u Hrvata“

Blaženi Alojzije Stepinca suzaštitnik je Varaždinske biskupije, a misi u nedjelju, s početkom u 9,30 sati, uz članice Udruge Vezilje bili su prisutni brojni mještani Otok Virja i ostalih naselja. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.