Održano predavanje za poljoprivrednike

OBJAVLJENO 15.2.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U ponedjeljak, 13.02.2023. u prostorijama Kulturnog centra u Cestici održano je predavanje za poljoprivredne proizvođače s područja općine Cestica u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u suradnji s Općinom Cestica.                                             

Sve novosti koje nosi novo programsko razdoblje u poljoprivredi 2023. – 2027. i s ciljem lakšeg ulaska u novu poljoprivrednu sezonu, nastojali su kroz svoje predavanje približiti viši stručni savjetnici Miroslav Matovinović i Jurica Bengeri iz  Ministarstva poljoprivrede - Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede. Jedna od tema također je bila i zelena arhitektura.

Na nepravilnu uporabu gnojiva i posljedično gubitak hranjiva te važnost kontinuiranih analiza tla na vrlo je jednostavan način u svojoj prezentaciji prikazao Josip Borak iz poduzeća Agrodata koje se bavi uzorkovanjem tla i  preporukama gnojidbe nakon analiza.

Tomislav Lazar iz agencije za zastupanje u osiguranju „10X“ govorio je o osiguranju usjeva i nasada, osiguranju rizika te mogućnostima financiranja u poljoprivredi. Također je naveo i nekoliko primjera iz prakse.

Načelnik Mirko Korotaj napomenuo je važnost poljoprivrede za opstojnost zajednice te da će kroz program mjera poticanja poljoprivrede Općina i dalje brinuti za poljoprivredne proizvođače s područja općine Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.