Održana 5. izložba vina VIN CE 2023.

OBJAVLJENO 13.2.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica, održana je u subotu, 11. veljače 2023. godine 5. izložba vina "VIN CE 2023", a koju je s početkom u 14 sati u dvorani DVD-a Babinec organizirala Udruga vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica.

Proglašenje najbolje ocijenjenih uzoraka vina, a među kojima je bilo i 13 vrsta likera i rakija i dva voćna vina započelo je u 16 sati. Zahvalu vinogradarima na donesenim uzorcima uputio je Marijan Županić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara "Sveti Martin" Cestica, a osvrt na rezultate komisije za ocjenjivanje dao je, u ime organizacijskog odbora, Goran Težak. Čestitku vinogradarima na dobroj organizaciji izložbe uputio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, a uručivanju odličja za najbolje ocjenjene uzorke pridružio se i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen.

Dobitnici zlatnih odličja za vino, po abecedi prijava su: Darko Bujanec, Darko Majhen, Darko Šipek, Davor Hohnjec, Ivan Kralj, Ivica Šipek, Josip Fotak, Kristijan Kukec,  Lovrini vinogradi (2), Mario Šafran (2), Miroslav Majhen (2), Slavica i Antun Kokot, Stanko Ratković (3), Valent Posavec, Vila Voćarica, Vina Furjan (3), Vladimir Kunić, Vlado Rodeš, Zorislav Šafran i Željko Horvat, a dobitnici zlatnih odličja za likere i rakije su: Darko Bujanec, Juraj Lazar, Matija Trstenjak, Obitelj Težak, OPG Mosnak i Vila Voćarica (2 zlata).

Svakom dobitniku zlatne diplome uručen je i vrč za vino, a Tomislav Furjan, za vino Sauvignon-suhi i osvojenih 89 bodova primio je, kao šampion izložbe, inox bačvu poklon tvrtke „Horvat Univerzal“ – vinarska oprema.

Za 5. izložbu vina VIN CE 2023. Cestica zaprimljeno je 147 uzoraka, 134 vina i 13 likera i rakija. Od 132 ocijenjena uzorka za zlatnim odličjem bila su 34 uzorka, 76 sa srebrnim i 21 sa brončanim odličjem, a dodijeljeno je i jedno priznanje i 15 zahvalnica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.