U župi Križovljan 2022. godine jednaki broj krštenja i sprovoda

OBJAVLJENO 6.1.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Ulaskom u novu godinu objavljuje se podaci za prošlu, a i planovi za godinu u koju se ulazi. Tako je i vlč. Zorislav Šafran, kao i svih prijašnjih godina, vjernicima objavio statističke podatke za župu Uzvišenja Svetog Križa Križovljan za 2022. godinu.

Lanjske godine u župi je obavljeno 50 krštenja i isto toliko sprovoda i šest vjenčanja, a u prošloj godini bilo je i 38 prvopričesnika i 37 krizmanika.  U župi Križovljan kršteno je 28 dječaka i 22 djevojčice, a među pokojnicima bila su 28 muškaraca i 22 žene. Prosječna dob umrlih je 77,44 godine, kod muškaraca 71,54, a kod žena 84,96 godina. Na groblju u Cestici pokopane su 44 osobe, a na groblju u Lovrečanu 6 pokojnika.

Od 14 naselja župe Križovljan iz Falinić Brega i Malog Lovrečana  nije bilo ni krštenja ni sprovoda, a Otok Virje i Radovec Polje bilježe po tri krštenja koliko je bilo i umrlih osoba. Iz Brezja Dravskog kršteno je sedmero djece, a dvoje ljudi iz naselja je umrlo. Iz Gornjeg Vratna umrlo je desetero ljudi, a obavljena su 4 krštenja. Uz Brezje Dravsko u plusu su i naselja Babinec, Križovljan Radovečki, Veliki Lovrečan i Virje Križovljansko, a uz Gornje Vratno u minusu je i Cestica, Radovec Polje i Vratno Otok.

Tijekom godine na župi je podijeljeno 18 tisuća pričesti, a u rubrici obiteljski dar ubilježeno je 367 obitelji. Od većih  izvedenih građevinskih radova na crkvenim objektima lanjske godine obnovljen je toranj kapele Sv. Lovre, a na župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u tijeku su radovi na obnovi pročelja župne crkve u Radovcu, nakon čega je u planu i uređenje okoliša oko i ispred crkve rekao je vlč. Zorislav Šafran, župnik župe Križovljan.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.