Posljednjih mjeseci općina Cestica bogatija za jedanaestero djece

OBJAVLJENO 30.12.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj na prijemu čestitao roditeljima na prinovama u obiteljima i najavio proširenje vrtića i izgradnju stanova

Na području općine Cestica nalazi se dvadeset naselja, a od 11 novorođene djece troje ih živi u naselju Gornje Vratno. Po dvoje novih stanovnika dobila su naselja Kolarovec i Malo Gradišće, a po jedno Cestica, Natkrižovljan, Selci Križovljanski i Veliki Lovrečan.

Prijem za roditelje novorođene djece, s početkom u 16 sati, održan je u dvorani Kulturnog centra u Cestici, 29. prosinca 2022. godine. Na početku susreta čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima uputio je načelnik Mirko Korotaj, a nakon toga je naglasio da je jedna od mjera koje Općina Cestica poduzima za osiguranje boljih životnih uvjeta građana i pomoć roditeljima u podizanju djece, od rođenja do završetka školovanja. Tako Općina Cestica s dvije tisuće kuna pomaže roditeljima kod rođenja djeteta, a kasnije se ta pomoć očituje i kroz sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću. Iz Općinskog proračuna podmiruju se i troškovi obveznog predškolskog obrazovanja za svu djecu, a tijekom osmogodišnjeg školovanja podmiruju se i troškovi nabave radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i školskih atlasa. Jedna od stavki u proračunu su i sredstva za dodjelu studentskih stipendija svim studentima druge i viših godina studija, a uz proširenje dječjeg vrtića u narednom razdoblju planira se i izgradnja novih stanova, rekao je načlenik Mirko Korotaj.

Nakon upućene čestitke svakoj majci urečen je buket cvijeća, a i  iznos od dvije tisuća kuna.

Od jedanaestero djece šest je djevojčica i pet dječaka, a uz roditelje na susretu je bilo prisutno i sedmero djece. Abecednim redom na susretu su bila novorođena djeca, abecednim redom: Emil, Hana, Karlo, Lara, Linda, Patrik, Samuel i Sophia, a kod kuće su ostali Ema, Leonard i Melani Kaja. Po dvoje djece ima prezime Kokot i Lazar, a po jedno Furjan, Golubić, Miljatović, Slunjski, Težak, Tretnjak i Veršić. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.