Na Badnjak Djed Božićnjak darivao najmlađe

OBJAVLJENO 27.12.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Kao i proteklih godina članovi kulturne sekcije Zvončići, koja djeluju u sklopu DVD-a Lovrečan Dubrava, u predbožićno vrijeme obišli su naselja pograničnog dijela općine Cestica darujući najmlađe prigodnim poklonima.

Ove godine kočiju s darovima na relaciji Babinec, Kolarovec, Brezje Dravsko, Dubrava Križovljanska, Veliki i Mali Lovrečan sa završnom postajom u Selcima Križovljanskima, prevozio je Mirko Kramberger iz Virja Križovljankoga, a Djeda Božićnjaka uprizorio je Simon Korotaj.

Kočija s darovima od trgovine Patricija u Babincu krenula je u 13 sati, u subotu, na Badnjak, 24. prosinca 2022. godine, a doček Djeda Božićnjaka u Brezju Dravskome upriličen je u 13,25 sati, na parkiralištu restorana Rim. U naselju Dubrava Križovljanska podjela darova organizirana je na dvije lokacije, kod caffe bara Zeko, a potom i na Mihalić placu nakon čega je kočija s darovima krenula prema vatrogasnom domu DVD-a Lovrečan Dubrava u ulici Svetog Lovre u Velikom Lovrečanu. Ispred vatrogasnog doma djedicu s darovima s nestrpljenjem je čekalo pedesetak djece, a nakon što se u vatrogasnom domu izvršila podjela poklon paketa kočija s darovima uputila se prema naselju Jarki, do parkirališta gostione Stara Preša gdje je, u pratnji starijih, djeda Božićnjaka čekalo četrdesetak djece iz susjednih naselja.

Na cijelom putu prolaska kočije s darovima, brigu o prometnoj sigurnosti vodila je ekipa DVD-a Lovrečan Dubrava koja je kombi vozilom bila na čelu kolone, a potom je jašući kobilu Heru bila šesnaestogodišnja Marija Bogadi Kramberger. Kočiju s darovima prevozile su kobile Alda i Beti, a u pratnji djeda Božićnjaka bio je Marijan Škrinjar, te Neven Furjan i Lovro Korotaj koji su bili zaduženi za glazbeni dio programa.

Na svakoj lokaciji gdje je organizirana podjela darova, u pratnji najmlađih bili su prisutni roditelji, starija braća pa i djedovi i bake, a vrijedni vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava, kod vatrogasne garaže, imali su od 15 sati pripremljene sokove za djecu, te kuhano vino za starije posjetitelje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.