Održana 26. sjednica Skupštine LAG-a Sjeverozapad

OBJAVLJENO 22.12.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nakon poduže stanke, prva, 26 sjednica skupštine Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad koja se mogla održati „uživo“ upriličena je u utorak, 20. prosinca 2022. godine s početkom u 17 sati, a održala se u prostorijama Seljačkog gospodarstva Šinko u Beretincu.

Od pojave bolesti COVID-19 sjednice Upravnog odbora i Skupštine održavale su se elektronskim putem, a članovi Skupštine LAG-a koji nisu mogli prisustvovati sjednici Skupštine u Beretincu, o točkama dnevnog reda do početka sjednice mogli su se očitovati elektronskim putem.

Na početku sjednice nazočne je pozdravio Marijan Škvarić,  predsjednik Upravnog odbora LAG-a, a nakon prihvaćanja dnevnog reda ustanovljeno je da je istoj prisutno, što uživo, a što onih koju su se izjasnili elektronskim putem, natpolovičan broj članova.

O svim točkama dnevnog reda prisutni članovi Skupštine izjasnili su se jednoglasno, a obrazloženje pojedinih točaka dali su Mario Željezić, voditelj i Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad. Na sjednici prvo je tako prihvaćen zapisnik s održane 25. sjednice Skupštine (ista je održana elektronskim putem op ft), a potom je prihvaćen plan rada i financijski plan za 2023. godinu.  Jednoglasno je prihvaćen i plan nabave LAG-a Sjeverozapad za narednu godinu, a zbog uvođenja Eura usvojena je i visina godišnje članarine koja će u 2023. godini za član(ove)-ice koje dolaze iz javnog sektora (općine i gradovi), iznositi 3.000,00 Eura. Za gospodarski sektor članarina iznosi 52,00 Eura, a za civilni sektor 16,00 Eura.

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad  obuhvaća 14 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji smještenih uz granicu s Republikom Slovenijom. Od Gradova to su Ivanec, Lepoglava i Varaždin, a od Općina to su Općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.