U dvorani OŠ Cestica održano Božićno druženje

OBJAVLJENO 19.12.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije COVID-19, učenici i djelatnici  OŠ Cestica priredili su u petak, 16. prosinca 2022. godine tradicionalno Božićno druženje, a koje je zbog kiše koja je cijeli dana padala priređeno u školskoj športskoj dvorani s početkom u 17 sati.

U prvom dijelu održana je božićna priredba, a cijeli program vodili su Barbara Hrnčić i Patrik Težak učenici 7 c razreda. Na početku susreta pjesmom Snijeg svud pada predstavio se pjevački zbor starijeg uzrasta, a potom su voditelji programa pozdravili svu djecu, mame i tate, bake i djedove, učenike i učenice, učitelje i učiteljice, ravnateljicu i sve djelatnike i prijatelje. Nakon čega je pozdrav upućen pročelniku Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darku Majhenu, načelniku Općine Cestica Mirku Korotaju svećenicima Zorislavu Šafranu i Mariju Filipoviću,. Voditelji su pozdrav uputili i gospodinu Gianniju Frassonu, Školskom odboru, Vijeću roditelja, predstavnicima izdavačkih kuća, prisutnim udrugama i svim ostalima koji su došli na priredbu i druženje.

U nastavku programa predstavili su se učenici 1.a razreda, a potom je pjevački zbor starijeg uzrasta otpjevao pjesmu Mehki snežek. Uslijedio je nastup učenika 1.b razreda (pjesma Pahuljice i recitacija Božićna čestitka), a nakon toga je mali zbor otpjevao pjesme Snjegović snješko i Danas se čuje.

U nastavku programa pod vodstvom učiteljice Ivane Čorko svi učenici Područne škole Lovrečan otpjevali su pjesme Din, din, don i Rudolf, a na kraju su zajedno s učenicima 4.a razreda zapjevali i pjesmu Božić dolazi.  

Uslijedila je božićno novogodišnja čestitka ravnateljice škole Nevenke Turščak, a potom su čestitku okupljenima u dvorani uputili i Barbara i Patrik.

Pozornica na kojoj se održala Božićna priredba bila je smještena u sjeverozapadnom dijelu dvorane, a s lijeve i desne strane prolaza koji je vodio od ulaznih vrata do pozornice bili su smješteni štandovi na kojima su posjetitelji ovogodišnjeg Božićnog druženja mogli nabaviti različite ukrase za bor i predmete koje su napravili sami učenici.

Na sajmu koji je priređen u sklopu Božićnog druženja humanitarnog karaktera, osim učenika škole sudjelovale su i cestičke udruge. U ponudi je bilo i hrane, a moglo osvježiti čajem ili kuhanim vinom, a kući se mogao ponijeti i pokoji poklon za ukućane koji nisu mogli doći na priredbu i druženje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.