U subotu adventsku svijeću zapalio Franjo Ščuric

OBJAVLJENO 13.12.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Povodom nadolazećih Božićno novogodišnjih blagdana, u vrijeme Došašća, ove godine je u općini Cestica organizirano više prigodnih događanja, koja su započela kićenjem bora u Babincu (25. studeni), održavanjem Adventa u Cestici (3. i 4. prosinca), a u nedjelju 4. prosinca 2022. godine podno crkve Svetog Lovre održan je „Lovrečanski advent“.

U župi Uzvišenja Svetog Križa Križovljan, pred prvu adventsku nedjelju, u subotu 26. studenoga prvu adventsku svijeća zapalila su djeca predškolske dobi, a naredne subote djeca koja će sljedeće godine na prvu pričest.  

Unaprijed određenim redoslijedom treću adventska svijeća zapaljena je u subotu, 10. prosinca, a zbog lošeg vremena, kiše i snijega, vjernici su se u 18 sati okupili u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa. Paljenju treće adventske svijeće bio je prisutan mješoviti zbor župe Križovljan, pod vodstvom orguljaša Marijana Županića, a nakon što je u ime krizmanika svijeću zapalio Franjo Ščuric krenulo se pred župnu crkvu gdje je istu blagoslovio vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik.

U prilogu nekoliko fotografija koje je snimio Antonio Kišić

Paljenje četvrte adventske svijeće u župi Uzvišenja Svetog Križa Križovljan održat će se u subotu, 17. prosinca 2002. godine, a istu će zapaliti predstavnici srednjoškolske mladeži i studenti.

Programom je predviđeno okupljanje pred župnom crkvom u Radovcu, s početkom u 18 sati, a ukoliko će vremenski uvjeti biti loši, kao i 3. i 10. prosinca, okupljanje će biti u crkvi Uzvišenja Svetog

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.