Pozitivnu ocjenu vatrogasne vježbe VZO Cestica dao i Željko Nagy, zapovjednik vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Varaždinske županije

OBJAVLJENO 28.11.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U sklopu provjere osposobljenosti vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice Općine Cestica u gašenju požara, u subotu, 26. studenoga 2022. godine, održana je na objektu tvrtke Kontrans d.o.o. u Varaždinskoj ulici 46, u Babincu, vatrogasna vježba.

Vatrogasnom vježbom gašenja požara rukovodio je Milenko Biškup, zapovjednik VZO Cestica a u istoj je sudjelovalo 35 vatrogasaca koji su stigli sa šest vatrogasnih vozila.

Prvi su na požarište došli vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava a potom i ostala vatrogasna društva, DVD Babinec, Križovljan Cestica, Gornje Vratno, Virje Križovljansko i DVD Gradišće. Sama vježba započela je nešto iza 14 sati a nakon gašenja zapaljenog kamiona i dva mjesta na kojima se zapalila otpadna guma izvršena je posprema vatrogasne opreme i postrojavanje vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju.

Izvješće o realiziranoj vježbi načelniku Mirku Korotaju podnio je zapovjednik Milenko Biškup a pozitivnu ocjenu vježbe dao je Željko Nagy, zapovjednik vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Čestitku na uspješno realiziranoj vježbi uputio je i Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Cestica te zahvalio rukovodstvu tvrtke Kontrans d.o.o. Babinec da se ista mogla i održati a načelnik Mirko Korotaj, uz iskazano  zadovoljstvo odrađenom vježbom, zahvalio je vatrogascima na požrtvovnom radu te svima okupljenima zaželio sve najbolje u predstojećim blagdanskim danima.

Vatrogasnoj vježbi i provjeri osposobljenosti cestičkih vatrogasaca za gašenje požara bio je prisutan i Danijel Korotaj, zamjenik predsjednika VZO Cestica, Ivan Kralj, predsjednik DVD-a Križovljan Cestica te Branko Skok iz PGD-a Zavrč, iz susjedne Slovenije.

Nekoliko detalja s održane vatrogasne vježbe može se vidjeti na priloženim fotografijama 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.