Lovci Lovačkog društva Sveti Hubert Cestica, 06. 11. 2022., proslavili svog zaštitnika

OBJAVLJENO 7.11.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Danas na području općine Cestica djeluje tridesetak udruženja građana a po ponovnom formiranju Općine Cestica 1993. godine (u neku ruku općina Cestica „nasljednica“ je općine Križovljan Cestica koja je radom započela 1. siječnja 1906. godine op ft), uz već formirana društva (šest dobrovoljnih vatrogasnih društava i 4 nogometna klubova), u kolovozu mjesecu 1994, godine osnovano je i Lovačko društvo Sveti Hubert Cestica.

Uz ostale aktivnosti vezane uz lovstvo, članovi LD Sveti Hubert Cestica posebno svečano slave i svog zaštitnika a kako spomendan Svetog Huberta pada na datum 3. studeni lovci se tradicionalno okupe u nedjelju nakon spomenutog datuma.

Tako je ovogodišnje okupljanje i proslava zaštitnika lovaca i lovstva održana u nedjelju, 6. studenoga 2022. godine a ista je započela prisutnošću na Svetoj misi u križovljanskoj župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa. Misu za lovce s početkom u osam sati u crkvi u Radovcu predvodio vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik, a nakon mise druženje je nastavljeno na objektu Lovačkog društva Sveti Hubert Cestica u Dubravi Križovljanskoj. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.