Zbor Stellarium KUD-a Općine Cestica proslavio 6 godina rada

OBJAVLJENO 7.11.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na tradicionalnom koncertu po prvi puta nastupili i mladi cestički tamburaši

U sklopu Kulturno umjetničkog društva Općine Cestica, pred šest godina, na inicijativu prof. Gordane Kos Kolar započeo je s radom pjevački zbor Stellarium. U zboru djeluje tridesetak članica a sada već šestogodišnje djelovanje okrunjeno je koncertom na kojem su ove godine nastupila i dva zbora iz Republike Slovenije. Koncert je održan u subotu, 05. studenoga 2022. godine a u dupkom ispunjenoj dvorani Kulturnog centra predstavio se Ženski vokalni sastav Leluje iz općine Vinica i ženska klapa Angeluš kao i novoformirani cestički tamburaški sastav Kandidati.  

Sam program započeo je izvođenjem cestičke himne, „V Cestičkom kraju“ (autorica teksta Evica Lazar, glazba Gordana Kos Kolar), a potom su članice zbora Stellarium otpjevale pjesmu Zar je voljeti grijeh. Cijeli program vodila je Petra Vunderl, a na početku riječi pozdrava uputile je predsjednica KUD-a Lea Milec nakon čega je minutom šutnje odana počast prerano preminuloj članici zbora Gordani Rožmarić.

Koncert Zbora Stellarium održan je pod pokroviteljstvom Općine Cestica a istome su, uz brojnu publiku, bili prisutni Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća, Ivan Bednjanić Bunić, potpredsjednik Općinskog vijeća, Ana Kutnjak, Općinska vijećnica i načelnik Mirko Korotaj koji je zboru čestitao šestogodišnjem djelovanje a svim ostalim prisutnima poželio dobrodošlicu.

U nastavku programa, pod vodstvom Franje Plantaka, predstavili su se mladi cestički tamburaši, mlađa i starija grupa, a Ženski vokalni sastav Leluje iz Vinice na program je imao skladbe: Vinica, La muzika di note i Dome najdraži. Denis Kos, Anđelko Sedlar, Lucija Herceg, Lovro i Luka Korotaj izveli   su skladbu Prva Ljubav, a potom se s 4 skladbe predstavila Vokalna skupina VITIS VITEA iz Pesnice kod Maribora (na programu su bile skladbe, Sanjam Sen, San se šetao, U našeg Marina i Ne bodi kot drugi…). Pod vodstvom Irene Jamnik nastupila je Ženska klapa Angeluš, a ove godine otpjevale su tri pjesme; Sanata Lucia, Dok palme  njišu grane i Mramor, kamen i željezo. Vokalna skupina PGD-a Zlatoličje ( voditelj Peter Kranjec) predstavila se pjesmama: Kje so tisti mladi fantje, Štajerski fantič, Ko b sodov ne blo i Pozdrav, a potom su opet na pozornicu izašli, Anđelko Sedlar, Lovro i Luka Korotaj, te  Denis Kos i Lucija Herceg koji su se predstavili kao duet. Uz glazbenu pratnju Lucije Kolar slavljenice su otpjevale skladbu ABBA Thank you for the music,  a na kraju su svi izvođači zajednički otpjevali pjesmu Tvoja zemlja( tekst Drago Britvić, glazba Alfi Kabiljo).

Nakon izvođenja svog dijela programa svakom predstavniku (voditelju) zbora uručena je zahvalnica a na kraju zahvalnice su uručene i svima koji podržavaju rad KUD-a Općine Cestica, zbora Stellarium i koji su doprinijeli održavanju koncerta. Članice zbora Stellarium u znak zahvale buket cvijeća uručile su voditeljicama; Gordani Kos Kolar i Luciji Kolar.

Vrijedne članice zbora za sve goste i uzvanike priredile su prigodni domjenak a mnogobrojni gosti mogli su uživati i u slavljeničkoj torti.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.