Udruga ŽiR - Poziv za pripravnike u okviru ERASMUS+ projekta „GREEN-IN“

OBJAVLJENO 2.11.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica
Udruga ŽiR - Poziv za pripravnike u okviru ERASMUS+ projekta „GREEN-IN“

Projekt „GREEN IN – Including all persons for a Greener Future“ („GREEN IN – Uključivanje svih osoba za zeleniju budućnost“), sufinanciran je iz programa ERASMUS+ kroz mjeru „Mala partnerstva u području mladih“. Za provođenje projekta odobrena su bespovratna sredstva u visini od 60.000,00 EUR. Partner/prijavitelj je Udruga “Život i radost” iz Cestice, Hrvatska. Partner na projektu je Općina Cavriago/Comune di Cavriago, Italija. Projekt je započeo 03/10/2022 i trajat će do 03/03/2024 (17 mjeseci).

Glavna aktivnost koja će se odvijati u okviru projekta je izrada i provođenje programa osposobljavanja mladih osoba (osoba od 18 do 30 godina) za podršku osobama s invaliditetom u njihovim nastojanjima socijalnog uključivanja u život u široj zajednici. Trenutno zapošljavamo pripravnike za projekt, te vas pozivamo na prijavu i sudjelovanje u „GREEN-IN“-u. Polaznici će sudjelovati u osmišljavanju programa obuke i samoj obuci, što uključuje predavanja, online učenje, studijska putovanja, organiziranje ekoloških akcija, mogućnost praktičnog rada i kratkoročne obuke u partnerskim zemljama (Hrvatska i Italija).

Za sudjelovanje u projektu kao pripravnika, od svakog kandidata tražimo životopis (u EuroPass formatu, maksimalno 2 stranice), motivacijsko pismo na jednoj stranici u kojem navodi zašto želite sudjelovati u projektu (slobodan format u arial 10 fontu min. .), te kopiju diplome srednje škole i/ili fakultetske diplome. Prednost će imati kandidati koji pokažu sljedeće:

  • Najmanje 1 prethodno volontersko iskustvo (prednost imaju oni s iskustvom u području socijalne skrbi, zdravstva i/ili humanitarne pomoći);
  • Završena srednja škola i/ili fakultet; prednost će se dati onim studijskim smjerovima koji se odnose na one koji studiraju u područjima relevantnim za osobe s invaliditetom (npr. socijalna skrb, humanističke znanosti, zdravstvena i medicinska skrb, itd.) – što se dokazuje dostavom preslike diploma;
  • Poznavanje engleskog jezika (najmanje B1 razina); znanje talijanskog jezika smatra se prednošću za kandidate koji se prijavljuju u Hrvatskoj, a znanje hrvatskog jezika smatra se prednošću za kandidate koji se prijavljuju u Italiji;
  • Jasno objašnjenje o tome kako će kandidat iskoristiti obuku u GREEN-IN-u za razvoj svoje karijere u područjima koja se odnose na društvenu uključenost osoba s invaliditetom (prikazati u motivacijskom pismu)
  • Jasnu obvezu sudjelovanja u projektu do njegovog završetka (03.03.2024.) – potrebno je pokazati u motivacijskom pismu.

Ako ste zainteresirani postati pripravnik, pošaljite svoju prijavu najkasnije do 23/11/2022., na adresu:

Udruga Život i radost
Irena Jamnik, predsjednica
Dravska 1a, 42208 Cestica, HR
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kandidati koji zadovolje minimalne kriterije i pokažu jasno opredjeljenje za socijalno uključivanje osoba s invaliditetom bit će pozvani na razgovor s predstavnicima projekta. Na temelju prijave i rezultata intervjua, partnerstvo će odabrati konačne kandidate za projekt.

Veselimo se Vašoj prijavi!

Srdačno,

projektni tim “GREEN-IN”

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.